Βολές Αλαφούζου-Αγγελίδη κατά UEFA για το θέμα του ΟΣΦΠ

imagehandler.ashx__9

Αιχμές για τον τρόπο που η UEFA αντιμετωπίζει τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΟ, Γ. Αλαφούζος μέσω δηλώσεών του στην «Sun». Στο ίδιο ύφος και ο δηλώσεις Αγγελίδη.

Ο ισχυρός άνδρας του Τριφυλλιού εξέφρασε παράλληλα την έκπληξή του που η διεθνής ομοσπονδία δεν έχει μέχρι στιγμής διεξαγάγει την δική της έρευνα αναφορικά με την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», ειδικά από την στιγμή που ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ι. Αγγελίδης ο οποίος μιλώντας για το ίδιο θέμα στην «Sun», υπογράμμισε πως η UEFA οφείλει να δρα προληπτικά και όχι να περιμένει για ανθρώπους εκ των έσω και καταγγελίες για να διαβεβαιώσει ότι οι συμμετέχοντες στις διοργανώσεις της πληρούν πρότυπα ηθικής και δεοντολογίας.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ:

«Μου προκαλεί έκπληξη ότι η UEFA δεν διενεργεί τη δικής της έρευνα για να διαπιστώσει τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η UEFA δεν έφερε σε πέρας το καθήκον της προς όλους τους οπαδούς επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να πάρει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουν ξεκάθαρη ηθική υποχρέωση να αποκλείσουν τον Ολυμπιακό».

Ο Ι.Αγγελίδης τόνισε με τη σειρά του τα εξής:

«Μία ρυθμιστική αρχή ενός κλάδου, όπως η UEFA, η οποία λειτουργεί ως ο προστάτης αυτού του κλάδου, πρέπει να ενεργεί προληπτικά. Όχι να περιμένει τους πληροφοριοδότες και τις καταγγελίες για να δράσει, αλλά να εξασφαλίζει ότι οι συμμετέχοντας στις διοργανώσεις της, ανταποκρίνονται με τα ηθικά και τα δεοντολογικά στάνταρντ. Μέχρι στιγμής αυτά δεν τα έχουμε δει από την UEFA».

Να σημειωθεί πως οι δύο συνεντεύξεις φιλοξενούνται στο πλαίσιο αφιερώματος της εφημερίδας «Sun» το οποίο έχει τίτλο ««Ελληνικές ερωτήσεις για τα στημένα» και θέτει σειρά ερωτημάτων για τις ιδιαίτερες σχέσεις Πλατινί – Θεοδωρίδη και τη δικαστική «περιπέτεια» Μαρινάκη, ενόψει της συμμετοχής του Ολυμπιακού στην κλήρωση του Champions League. Το αφιέρωμα επιμελείται ο ανταποκριτής διεθνούς ποδοσφαίρου, Άντονι Καστρινάκης.

Πηγή: www.soccerplus.gr