Βαρύ κατηγορητήριο για τον ΟΣΦΠ απολογείται και για το άρθρο 29

kerr-to-heri-tou-theou-152017

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη (20/4) τον Ολυμπιακό για όσα συνέβησαν στον ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, συμπεριλαμβάνοντας στο κατηγορητήριο και το άρθρο 29.

Μετά τη δίωξη που άσκησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης και βάσει της οποίας ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με υψηλό πρόστιμο και κλείσιμο της έδρας του, ήρθε και η κλήση από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία συνέταξε βαρύ κατηγορητήριο κατά των «ερυθρόλευκων» αφού συμπεριέλαβε σε αυτό και το άρθρο 29.

Το άρθρο 29 αφορά τη βία σε αξιωματούχους του αγώνα (διαιτητές, παρατηρητές αγώνα, στελέχη της αντίπαλης ομάδας). Αν κριθεί υπαίτια η ομάδα για την άσκηση βίας τότε προβλέπονται οι παρακάτω ποινές.

α) Διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές.

β) Διεξαγωγή αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο.

γ) Αφαίρεση έξι βαθμών

δ) Υποβιβασμός.

Οι ποινές αυτές επιβάλλονται με βάση τη βαρύτητα του περιστατικού, το οποίο θα κριθεί από το αρμόδιο Δικαστικό Όργανο με βάση τις εκθέσεις των παρατηρητών, των διαιτητών, της Αστυνομίας και τις μαρτυρίες.

Αναλυτικά οι κλήσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ:

Σας ενημερώνουμε ότι κατά την αυριανή (20-4-2017) συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής (16:00) κλήθηκαν σε απολογία οι παρακάτω:

-ΠΑΕ Ολυμπιακός για παράβαση του άρθρου 14  παρ. 1, 2 του άρθρου 15 παρ. 2 περ. α΄ και παρ. 5 περ. ε΄ και άρθρου 29 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ, καθώς  και του άρθρου 2 παρ. 1 περ. α΄, άρθρου 3 παρ. 1 περ. α΄, άρθρου 12 παρ. 5 ( σε συνδυασμό με το άρθρο 26 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ), άρθρου 37 (σε συνδυασμό με το  άρθρο 2 περ. β΄της προκήρυξης  αγώνων Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων περιόδου 2016-2017) και άρθρου 47 του ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ).

-ΠΑΕ Ολυμπιακός βάσει των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 2, 6 (περ. α΄, β΄, γ΄), 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, κατόπιν άσκησης δίωξης από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικής δίωξης Στέφανο-Κωνσταντίνο Μπαξεβάνη (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ).

-Παντελής Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για παράβαση των άρθρων 11 παρ. 2 και 10 παρ. 1 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ για παράβαση του άρθρου 11 παρ. 1 και 3 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).

-ΠΑΕ Παναθηναϊκός για παράβαση των άρθρων 14 παρ. 1, 2 και 15 παρ. 2 περ. α΄ του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).

Πηγή: www.soccerplus.gr