Τσουνάμι απολύσεων στελεχών της Εθνικής & υπαλλήλων της ΕΠΟ

epo_girtzik_kara_0

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν είχε ήδη πάρει την απόφαση να αποχωρήσει, ωστόσο, το τσουνάμι απολύσεων στην ΕΠΟ συνεχίστηκε την Παρασκευή, αφού όπως ανακοίνωσε ο Γ. Γκιρτζίκης στο Δ.Σ. που διεξήχθη στις 07/08 , φεύγουν τόσο ο Γ. Καραγκούνης, όσο και ο Κωστένογλου και άλλοι συνεργάτες, αλλά και υπάλληλοι της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του soccerplus.gr, o Γιώργος Καραγκούνης απολύθηκε με απόφαση του προέδρου της ΕΠΟ, όπως και ο Νίκος Κωστένογλου που είχε επιλεχθεί από τον «Κάρα», να είναι ο βοηθός του Μαρκαριάν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απολύσεις θα είναι σαρωτικές, αφού αφορούν ακόμα και φροντιστές και ιατρικό επιτελείο και είναι τουλάχιστον δέκα.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι θα απολυθεί ο Θόδωρος Κουρής (είναι ένας από τους παλαιότερους υπαλλήλους του Αγ. Κοσμά) αλλά και η σύζυγος του Β. Γκαγκάτση Βιβή που εργαζόταν εκεί.

Ο σύλλογος των εργαζομένων της ΕΠΟ θα συνεδριάσει για το θέμα των υπαλλήλων, αλλά οι δυνατότητες αντιδράσεις λέγεται ότι είναι περιορισμένες.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις δεν ήταν εντελώς ξαφνικές για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μέσα στην ΕΠΟ.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, οι εξής αποφάσεις.

Να λυθεί η συνεργασία με τον κ. Μαρκαριάν και τον κ. Μαρσενάρο κοινή συναινέσει και χωρίς καμία περεταίρω οικονομική επιβάρυνση για την Ομοσπονδία.

Να καταγγελθεί η σύμβαση του κ. Καραγκούνη για σπουδαίο λόγο.

Να τερματιστεί η συνεργασία με τον βοηθό προπονητή κ. Κωστένογλου, βάσει σχετικής πρόβλεψης της σύμβασής του.

Να ανανεωθεί η σύμβαση του κ. Τσάνα και να του ανατεθεί η ευθύνη της Εθνικής Ανδρών. Παράλληλα, η Ομοσπονδία βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέου προπονητή, που θα αναλάβει καθήκοντα μέχρι την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Να διερευνηθεί η δυνατότητα επιστροφής μέρους της αποζημίωσης του κ. Ρανιέρι, ο οποίος εργάζεται πλέον σε σύλλογο.

Επικυρώθηκαν οι πίνακες διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας της 1ης και της 2ης κατηγορίας, καθώς επίσης ο ανώτατος αριθμός διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών 1ης, 2ης και 3ης κατηγορίας. Συγκεκριμένα, οι αριθμοί ανά κατηγορία:
1η: 26 διαιτητές, 60 βοηθοί διαιτητές, 30 παρατηρητές.
2η: 65 διαιτητές, 130 βοηθοί διαιτητές, 90 παρατηρητές.
3η: 145 διαιτητές, 170 βοηθοί διαιτητές, 130 παρατηρητές.

Αποφασίστηκε η σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ως εξής: Πρόεδρος ο κ. Ανδρόνικος, μέλη οι κ. Μαζαράκης, Καρδαμάκης, Ζώης.

Ανακηρύχθηκαν οι υποψήφιοι για τις θέσεις των τακτικών και αναπληρωματικών μελών των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δικαιοδοτικών και πειθαρχικών οργάνων ποδοσφαίρου, καθώς και των υπεύθυνων άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων. Τα ονόματα των υποψηφίων, που θα εκλεγούν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ στις 28 Αυγούστου, εστάλησαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επικυρώθηκαν τα πρακτικά της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων με θέματα «Έγκριση μετεγγραφής διαιτητή Εμμανουήλ Σκουλά από την ΕΠΣ Θεσσαλίας στην ΕΠΣ Σερρών»/»Επικύρωση προσωρινής εγγραφής των σωματείων ΑΣ Ρήγας Φεραίος, ΓΣ Νίκη Βόλου, ΑΣ Πύρασος Ν. Αγχιάλου από την ΕΠΣ Θεσσαλίας στη δύναμη της ΕΠΣ Λάρισας»».

Πηγή: www.soccerplus.gr