Τσινιάρης: «Με έκοψαν γιατί με είχαν χρεώσει ως Παναθηναϊκό»

772344

Ο Μιχάλης Τσινιάρης τόνισε ότι κόπηκε από τη διαιτησία στη Superleague γιατί «το σύστημα με είχε χρεώσει για Παναθηναϊκό», ενώ δηλώνει ότι «τα σφυρίγματα είναι 80-20» υπέρ του Ολυμπιακού.

Ο παλαίμαχος διαιτητής μίλησε για:
-το κόψιμό του: «Το σύστημα που ήταν τότε και τώρα με είχε χρεώσει για Παναθηναϊκό. Κι επειδή δεν έκανα το χατήρι τους, έπρεπε να βγω. Ήμουν και θα είμαι ΑΕΚ, αλλά όσοι πιστεύουν ότι βοήθησα ως διαιτητής την ΑΕΚ ή τον Παναθηναϊκό, μπορούν να δουν σε DVD τα παιχνίδια που διηύθυνα».

-το τι πρέπει να κάνει ένας διαιτητής για να σφυρίξει επαγγελματικά: «Δεν είναι απαραίτητο αυτό. Υπάρχουν διαιτητές που δεν προσκύνησαν κι έμειναν. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που δεν έπρεπε να είναι καν στη Superleague κι επειδή είναι του συστήματος παραμένουν».

-το τι εννοεί »σύστημα»: «Θα σας απαντήσω με μία γενική τοποθέτηση. Καταρχήν θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πορεία του στην Ευρώπη. Έχει μακράν την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά για να γίνει αυτό τα τελευταία χρόνια παίρνει τα πρωταθλήματα με τη βοήθεια των δυνάμεων με αποτέλεσμα να εισπράττει τα χρήματα του Champions League. Έτσι απέκτησε τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των άλλων ομάδων. Και ειδικά φέτος που υπάρχει αυτή η τεράστια διαφορά με τις άλλες ομάδες, δεν θα έπρεπε να έχει βοήθειες από τους διαιτητές. Βέβαια όλες οι μεγάλες ομάδες το σφύριγμα θα το πάρουν. Εδώ όμως κατά την άποψή μου, τα σφυρίγματα είναι 80-20, ενώ η ασυλία που βλέπουμε στους παίκτες του Ολυμπιακού βγάζει μάτια».

-το αν ασκούνται πιέσεις σε διαιτητές για να παίξουν υπέρ ή κατά μίας ομάδας: «Πιέσεις ασκούνται άμεσες κι έμμεσες. Άμεσες μέσω γνωστών. Όλοι οι διαιτητές ξέρουν πως ο Ολυμπιακός αυτή την περίοδο είναι πανίσχυρος, οπότε την αμφισβητούμενη φάση θα τη σφυρίξουν υπέρ του για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Επιπλέον υπάρχει κι ο ψυχολογικός πόλεμος, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε τί έπαθε ο Κωνσταντινέας μετά από μία »κακή» διαιτησία, εκτός κι αν όλα αυτά είναι σύμπτωση…».

-το το πιστεύει για τη στάση των συναδέλφων του σε περίπτωση που αλλάξουν οι διοικητικοί συσχετισμοί στην ΕΠΟ: «Όπως έγινε κωλοτούμπα όταν από την εποχή Κόκκαλη ήρθε η εποχή Πατέρα και στη συνέχεια περάσαμε στην εποχή Μαρινάκη. Οπότε είναι λογικό να γίνει άλλη μία κωλοτούμπα. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει όμως αυτή η κατάσταση. Κι αυτό είναι καθαρά θέμα των ομάδων, αλλά δυστυχώς τα οικονομικά οφέλη είναι τεράστια και ο πιο δυνατός στο πρωτάθλημα θέλει τη διαιτητική εύνοια».

-το αν διακινούνται χρήματα: «Αρκεί και μόνο που ένας διαιτητής παραμένει στον πίνακα και σε περίοδο οικονομικής κρίσης μέσα από το χόμπι του παίρνει 20-30.000 ευρώ τον χρόνο. Και χωρίς να έχει… λιώσει στα θρανία».

-τις παραχωρήσεις που χρειάζεται να κάνει ένας διαιτητής για να σφυρίξει στη Superleague: «Στο ξεκίνημα της καριέρας του πρέπει να είναι αγαπητός στον πρόεδρο της Ένωσης».

-το αν ήταν εκείνος: «Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ, ο κ. Δημητρίου με βοήθησε για να μπω στην Α” Εθνική, όπως και ο κ. Βαρούχας, μετά όμως θεωρήθηκα »μαύρο πρόβατο» για την Ένωση όταν άρχισα να ρωτάω που πηγαίνουν τα λεφτά που φέρνουν σε αυτήν οι διαιτητές».

-το που πηγαίνουν τα λεφτά: «Κανονικά στην επιμόρφωση του διαιτητή, αλλά πλέον πηγαίνουν για να καλύψουν τα έξοδα της Ένωσης ή και κάπου αλλού».

-το ποιους θεωρεί τους καλύτερους Έλληνες διαιτητές: «Υπάρχουν οι ικανοί, οι ταλαντούχοι που σφυρίζουν ανάλογα με τις επιθυμίες του συστήματος και οι ανίκανοι που προωθούνται για να φέρουν σε πέρας ειδικές αποστολές».

-το ποιος διοικεί αυτή την περίοδο τη διαιτησία: «Θεωρητικά ο κ. Καραμελίδης ως πρόεδρος της ΚΕΔ, αλλά αμφιβάλλω ποιος τελικά κάνει τους ορισμούς. Για παράδειγμα, μου έκανε εντύπωση ότι έβαλαν 4ο διαιτητή στο Ατρόμητος-Παναθηναϊκός.

Πηγή: www.gazzetta.gr