Το Ειρηνοδικείο απέρριψε τις αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ

1206670_0

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών με τoν αριθμό απόφασης 4616 απέρριψε τις υποβληθείσες προς έγκριση τροποποιήσεις του καταστατικού της ΕΠΟ δυνάμει των αποφάσεων που ελήφθησαν στην Γ.Σ της ομοσπονδίας τον Ιούνιο 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus ο βασικότερος λόγος της μη έγκρισης είναι οι αλλαγές στο εκλογικό σύστημα της ομοσπονδίας όπου προβλεπόταν να έχουν τρεις ψήφους οι περισσότερες Ενώσεις αλλά υπήρχαν και άλλες με δικαίωμα ψήφου.

Επίσης όσο αναφορά τους επαγγελματικούς συλλόγους, προβλεπόταν να έχουν μια ψήφο τα μέλη της Super League (κάτι που αποτέλεσε αίτημα που τέθηκε επισταμένα από τον συνεταιρισμό) ενώ οι ΠΑΕ – μέλη της Football League δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.

Αυτές οι διακρίσεις και η διαφορά δύναμης ψήφου ανάμεσα σε Ενώσεις και σε συλλόγους φέρεται να οδήγησαν στην απόρριψη.

Επίσης όσον αφορά τις τροποποιήσεις του καταστατικού της ΕΠΟ το 2013, η ομοσπονδία φέρεται να τις υπέβαλε προς έγκριση αλλά εν συνεχεία, άγνωστο γιατί, να αποσύρθηκε οικειοθελώς από την διαδικασία.

Κατά συνέπεια, η τελευταία τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΟ είναι αυτή που έγινε το 2012, όπως φαίνεται και από το έγγραφο του Πρωτοδικείου που έφερε στην δημοσιότητα το Soccerplus.

Έκτοτε καμία αλλαγή από αυτές που εγκρίνουν κάθε καλοκαίρι οι Ενώσεις δεν έχει νομιμοποιηθεί και ως εκ τούτου δεν ισχύει.

Πηγή: www.soccerlus.com