Τελικά… αθώοι Μαρινάκης και Θεοδωρίδης

1183867

Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών έκρινε αθώους κατά πλειοψηφία και σε δεύτερο βαθμό τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Σάββα Θεοδωρίδη για τις κατηγορίες που υπήρχαν εις βάρος τους για επηρεασμό των διαιτητών στο ημίχρονο του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Ολυμπιακού και του Αστέρα Τρίπολης τον Μάιο του 2013.

Από την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, είχε προηγηθεί η πρόταση ενοχής από την εισαγγελέα της έδρας.

«Ο δόλος δύσκολα διαγιγνώσκεται αλλά η νομολογία έχει δεχτεί ότι μπορούν να ληφθούν υπόψη ενδείξεις, εμπειρικά  δεδομένα και κριτήρια» υποστήριξε στην εισήγησή της η εισαγγελική λειτουργός προσθέτοντας πως η παροχή «ευχών» που επικαλέσθηκε η υπεράσπιση «ήταν προσχηματική».

Όπως αναφέρθηκε από την εισαγγελέα, «Επρόκειτο για σημαντικό αγώνα, η φράση προήλθε από ισχυρό πρόσωπο, η έννοια των φράσεων αυτών υποδεικνύουν το αυτονόητο άρα είναι συγκεκαλυμμένες φράσεις που δείχνουν δυσαρέσκεια».

Η πρόταση της εισαγγελικής αρχής ήταν η τιμωρία του προέδρου του Ολυμπιακού για επηρεασμό των διαιτητών και του αντιπροέδρου για συνεργεία, με τον Β” Τριμελές Εφετείο Αθηνών Πλημελλημάτων να ακούει τις αγορεύσεις όλων των εμπλεκομένων πλευρών (είχε λάβει χώρα η ακροαματική διαδικασία την Παρασκευή) και να βγάζει αθωωτική απόφαση κατά πλειοψηφία και για τους δύο «ερυθρόλευκους» παράγοντες.

Σημειώνεται πως έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης (βάση της οποίας είχαν αθωωθεί λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι) είχε ασκήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτρης Ζημιανίτης.

Όσον αφορά στο περιστατικό κατέθεσαν ως μάρτυρες ο διαιτητής του τελικού, Θανάσης Γιάχος, ο τέταρτος διαιτητής, Σταύρος Τριτσώνης, ο βοηθός Νίκος Καρατζίκας, ο υπεύθνος ασφαλείας του τελικού Θανάσης Μπουτζιόλης, καθώς επίσης και οι Γιώργος Βούλγαρης (παρατηρητής ΔΕΑΒ).

Πηγή: www.sport24.gr