Τα κέρδη του στοιχήματος ψάχνει ο ανακριτής!

201405100124002171

Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς ξεκινάει έρευνα για να εντοπίσει τις διαδρομές των κερδών του στοιχήματος από τα στημένα παιχνίδια!

Από όλες τις πλευρές θέλει να δέσει ο Γιώργος Ανδρεάδης τις κατηγορίες για την «εγκληματική οργάνωση» και όπως αναφέρει η εφημερίδα «LiveSport», στο ρεπορτάζ του Σάββα Λιβάνιου, ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς θα ζητήσει την συνδρομή της Τράπεζας της Ελλάδας και των υπόλοιπων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, προκειμένου να ανακαλύψει τις διαδρομές του χρήματος από τα χειραγωγημένα παιχνίδια!

Ο ανακριτής θα χρησιμοποιήσει τις εκθέσεις της UEFA για τα ύποπτα ματς θέλοντας να εντοπίσει ποιοι βγήκαν κερδισμένοι από το στοίχημα, παίζοντας τους συγκεκριμένους αγώνες της Super League. Μάλιστα ο Ανδρεάδης είναι πιθανό να καταθέσει αίτημα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης με σκοπό να ενεργοποιηθούν όλες οι διαδικασίες και να πάρει στοιχεία από άλλες χώρες, οι οποίες συνεργάζονται με την Ελλάδα.

Το δύσκολο για τον κ. Ανδρεάδη είναι οι στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες δύσκολα θα τον… βοηθήσουν, ωστόσο όσες έχουν άδεια στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένες να παραδώσουν στις αρχές όσα στοιχεία τους ζητηθούν, διαφορετικά θα βρεθούν κατηγορούμενες για παρεμπόδιση δικαστικής έρευνας μέχρι και υπόθαλψη εγκληματία!

Ενδεικτικό πάντως της αποφασιστικότητας του ανακριτή διαφθοράς για την υπόθεση είναι το γεγονός πως στις χώρες όπως η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη, εκεί δηλαδή που δεν υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες, θα αναζητήσει άλλες λύσεις προκειμένου να βρει τα οικονομικά στοιχεία.

Πηγή: www.sdna.gr