Στο εδώλιο ο Μπριάκος

ImageHandler.ashx

Νέα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη αντιμετωπίζει ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΚΕΔ, Θανάσης Μπριάκος καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν ζητήματα με το «πόθεν έσχες» του.

Όπως σημειώνει σημερινό δημοσίευμα της «LIVE SPORT» η υπόθεσή του παραπέμφθηκε στο ακροατήριο όπως αναφέρεται στο πινάκιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και η κατηγορία που τον βαραίνει είναι η «υποβολή ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης με πρόθεση και κατά εξακολούθηση».

Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις το πιθανότερο σενάριο είναι μέχρι τότε να καταθέσει διορθωτικές δηλώσεις στο δικαστήριο και να αθωωθεί.

Ωστόσο, τα σοβαρότερα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Θ. Μπριάκος έχουν να κάνουν με την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», για την οποία πρόκειται να απολογηθεί αυτή την εβδομάδα.

Ο πρώην αρχιδιαιτητής κατηγορείται για: α) ένταξη σε εγκληματική οργάνωση,  β) απάτη κατά συναυτουργία και κατ” εξακολούθηση, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια, και κατ” επάγγελμα, το περιουσιακό όφελος της οποίας και η προξενηθείσα σε βάρος τρίτων ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 30.000 ευρώ και 120.000 ευρώ, γ) απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ” εξαλούθηση, με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ” επάγγελμα και δ) κατά συναυτουργία και κατ” εξακολούθηση δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης.

Πηγή: www.sdna.gr