«Στήσατε το Ολυμπιακός – Βέροια 3-0», συμφωνούν Εισαγγελέας και Ανακριτής

ImageHandler.ashx

Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τους νέους, βαρείς περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στους ποδοσφαιριστές της Βέροιας, Μπάρμπα, Αμαραντίδη και Ιωάννου, μετά τις απολογίες τους για το πολυσυζητημένο παιχνίδι. Το SDNA ενημερώνει από την Ευελπίδων!

Οι Κώστας Μπάρμπας, Δημήτρης Αμαραντίδης και Ηλίας Ιωάννου κατέθεσαν σήμερα το πρωί στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς για το «ύποπτο» Ολυμπιακός – Βέροια 3-0 και τους επιβλήθηκε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα!

Πρώτος το κατώφλι του ανακριτή πέρασε ο νυν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου, Κώστας Μπάρμπας, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει, όπως και οι υπόλοιποι, για το περιβόητο Ολυμπιακός – Βέροια 3-0 (6/1/13). Ο Μπάρμπας παρέμεινε στο γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, από τον οποίον του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο δικηγόρος του Κώστα Μπάρμπα, Ζαχαρίας Κεσές, μετά την απόφαση ανακριτή και Εισαγγελέα ανέφερε πως ο πελάτης του στο ματς με τον Ολυμπιακό έδωσε το 100% των δυνατοτήτων του και αρνήθηκε ότι συνέβη το παραμικρό.

«Απαντήσαμε σε ό,τι ερωτηθήκαμε. Ο πελάτης μου δεν έχει τίποτα να κρύψει. Προχωράμε, ότι είχαμε να συνεισφέρουμε στην υπόθεση το έχουμε συνεισφέρει», είπε ο εκπρόσωπος του Μπάρμπα αρχικά, ενώ για το αν ξαφνιάστηκε για τον περιοριστικό όρο που επιβλήθηκε στον πελάτη του, ανέφερε: «Ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να του επιβληθεί, αλλά δεν μας απασχολεί αυτό. Ο πελάτης μου έκανε ό,τι μπορούσε στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

Τέλος σε ερώτηση αν ο Κώστας Μπάρμπας αρνήθηκε τις κατηγορίες, απάντησε: «Προφανώς και τις αρνήθηκε, άλλοι είναι αυτοί που θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις και είναι πολλά τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν και σίγουρα δεν αφορούν έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Πρόκειται για μια αντιπαράθεση που βρίσκεται σε άλλο επίπεδο».

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Κώστας Μπάρμπας είναι ο πρώτος παίκτης της Βέροιας από όσους αγωνίστηκαν στο περιβόητο ματς με τον Ολυμπιακό, στον οποίο επιβλήθηκε περιοριστικός όρος.

Μετά τον Μπάρμπα, κατέθεσε στον Γιώργο Ανδρεάδη ο Δημήτρης Αμαραντίδης για περίπου μισή ώρα και ήταν αξιοσημείωτο πως βρέθηκε στην Ευελπίδων χωρίς δικηγόρο. Στον Αμαραντίδη επιβλήθηκε ο ίδιος περιοριστικός όρος!

Τέλος, τρίτος στο γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς βρέθηκε ο Ηλίας Ιωάννου και μετά οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος -με τη σύμφωνη γνώμη του Γιώργου Ανδρεάδη- αποφάσισε να επιβληθεί και σε αυτόν ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Πάντως, ο νυν παίκτης του Αλίμου αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε από τις καταθέσεις του τότε προπονητή της ομάδας της Βέροιας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη και του Νίκου Γεωργέα, σύμφωνα με τις οποίες ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιώργος Λαναρής, είπε στους παίκτες να χάσουν 3-0 από τους «ερυθρολεύκους» στο δεύτερο ημίχρονο.

Αύριο την πόρτα του ειδικού ανακριτή διαφθοράς θα περάσουν ο Δημήτρης Μάνος και ο Χαράλαμπος Παυλίδης.

Πηγή: www.sdna.gr