Σπάθας και Δημητρόπουλος στον ανακριτή

ImageHandler.ashx-2

Δύο νέα ονόματα διαιτητών προστίθενται  στη λίστα των κατηγορουμένων για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Πρόκειται για τους Δημητρόπουλο και Σπάθα οι οποίοι επισκέφθηκαν ήδη τον ανακριτή. Προθεσμία πήραν και οι διαιτητές Ιωαννίδης, Αμπάρκιολης, Κάμπαξης, με τον Γιάννη Κομπότη.

Ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος και ο Ηλίας Σπάθας είναι οι δύο εκ των νέων κατηγορουμένων για την πολύκροτη υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» κι αμφότεροι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Σε ό,τι αφορά τον πρώτο, βρέθηκε ενώπιον του Γιώργου Ανδρεάδη, προκειμένου να απολογηθεί και μετά από λίγα λεπτά αποχώρησε. Φεύγοντας δεν έκανε δηλώσεις, όμως ισχυρίστηκε ότι επισκέφτηκε τον ανακριτή διαφθοράς για άλλη υπόθεση κι όχι εκείνη της «εγκληματικής οργάνωσης». Να θυμίσουμε ότι ο Δημητρόπουλος διώκεται ποινικά και για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011.

Σχετικά με τον Ηλία Σπάθα που έχει ήδη αποχωρήσει από τον ανακριτή, όταν τον ρωτήσαμε αν του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», απάντησε: «Δεν ξέρω, ίσως να με φώναξε για να με γνωρίσει»!

Σύμφωνα με πληροφορίες βαρύνονται με τις ίδιες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και οι άλλοι τρεις διαιτητές (Αμπάρκιολης, Κάμπαξης, Ιωαννίδης). Παράλληλα αναμένεται άλλος ένας εκ των κατηγορουμένων για να απολογηθεί εντός της ημέρας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την επόμενη εβδομάδα δεν πρόκειται να καλέσει κανέναν εκ των κατηγορουμένων για απολογία κι αμέσως μετά το Πάσχα θα κληθούν όλοι οι υπόλοιποι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα πιο πολλά και βαρύτερα κακουργήματα.

Κομπότης και τρεις διαιτητές

Νωρίτερα εμφανίστηκε στην Ευελπίδων ο Γιάννης Κομπότης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Βασίλη Δημακόπουλο, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αμέσως μετά το Πάσχα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, η κατηγορία που τον βαραίνει είναι η ηθική αυτουργία σε δωροδοκία.

Αποχωρώντας από το γραφείο του ανακριτή, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού έκανε δηλώσεις στα τηλεοπτικά κανάλια που τον περίμεναν, λέγοντας: «Δεν έχω καμία σχέση με την εγκληματική οργάνωση. Είμαι εδώ για μία δήλωση του προέδρου του Παναιτωλικού, κ.Κωστούλα, δεν υπάρχει άλλος λόγος. Ζητήσαμε προθεσμία και την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος μου».

Να σημειωθεί πάντως ότι ο κ.Ανδρεάδης ενημέρωσε τον Γιάννη Κομπότη ότι για την περίπτωσή του δεν έχει προκύψει κάποιο νεότερο στοιχείο σε σχέση με όσα περιλαμβάνονταν αρχικά στο πόρισμα Κορέα.

Ακολούθως την πόρτα του ανακριτή πέρασαν οι Αμπάρκιολης, Κάμπαξης και Ιωαννίδης, οι τρεις δηλαδή διαιτητές (ενεργεία ρέφερι της Superleague) που ήταν ήδη γνωστό ότι εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση. Όλοι τους εμφανίστηκαν με κοινό δικηγόρο, ενώ ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν στις 30 Απριλίου.

Η επόμενη που πέρασε το κατώφλι του γραφείου του κ.Ανδρεάδη ήταν η η νομικός, μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football Leagυe, Ιωάννα Παντελοπούλου που πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 29 Απριλίου.

Πηγή: www.sdna.gr