Συνέντευξη-σοκ στη «Δίκη»: «Ναι, μου είπαν να χάσουμε 3-0″!

780cd53e5e3967e356af9ba145416cc0_l

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας και νυν του Άρη Αλέξης Καλογέρης επιβεβαίωσε πλήρως την κατάθεσή του στον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη. «Συμπαίκτης μου είπε στο 80΄ότι πρέπει να χάσουμε με 3-0″, δήλωσε ο Καλογέρης για τον επίδικο αγώνα της 6ης Ιανουαρίου 2013 Ολυμπιακού-Βέροιας.

Ο Αλέξης Καλογέρης αποκάλυψε ότι όταν αντικατέστησε τον Γεωργέα, ο συμπαίκτης του ήταν πολύ εκνευρισμένος, κάτι που δεν το συνήθιζε. «Συνήθως ο Γεωργέας είναι ήρεμος, αλλά δεν έδωσα σημασία. Όταν το σκορ ήταν 3-0, ένας συμπαίκτης μου μου είπε: «Τι κάνεις, ρε μαλ…. Πρέπει να χάσουμε με 3-0. Εγώ έμεινα άναυδος, θόλωσα, αλλά συνέχιζα να παίζω κανονικά και με μεγαλύτερο πείσμα. Τελικά χάσαμε με 3-0 και στις μετέπειτα συζητήσεις στις προπονήσεις πληροφορήθηκα όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια, στο ημίχρονο».

Επίσης η εκπομπή αποκάλυψε την κατάθεση του πρώην ιδιοκτήτη της Βέροιας Γιώργου Αρβανιτίδη, ο οποίος αρνείται κάθε κατηγορία και αναφέρει στην απολογία του ότι «όλα ξεκίνησαν από τον Κούγια που τρέφει απίστευτο μίσος για μένα και με ζηλεύει».

Τέλος, η τηλεοπτική «Δίκη» αποκάλυψε απόσπασμα της έκθεσης της Εταιρείας Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης (BFDS) που απέστειλε στηην ΕΠΟ η UEFA για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Βέροιας (4-1) της 26ης Οκτωβρίου 2014. Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα εξής:

«Είναι σημαντική η ύποπτη πρόσφατη ιστορία της ομάδας της Βέροιας. Πράγματι έχουν ήδη επισημανθεί από το Σύστημα Ανιίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης (BFDS/ΣΑΣΑ) σε ένα προηγούμενο παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος, στις 20/9/2014, στον αγώνα με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπου και πάλι υπήρχε έντονος στοιχηματισμός για ήττα της Βέροιας με τολάχιστον 3 τέρματα. Αμφότερες οι προβλέψεις υπήρξαν επιτυχείς. Αυτό το γεγονός και μόνο μπορεί να επιτείνει τις ήδη ισχυρές ενδείξεις μας πως η Βέροια εσκεμμένα έχασε και τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ (4-1) με τουλάχιστον 3 τέρματα, αποκλειστικά για να διασφαλίσει παράνομα κέρδη από τον στοιχηματισμό. Ο συγκεκριμένος αγώνας θεωρείται πάρα πολύ ύποπτος και είναι εξαιρετικά πιθανό να υπήρξαν παρεμβάσεις στη διεξαγωγή του για στοιχηματικούς λόγους».

Πηγή: www.skai.gr