Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον Παπαλάκη

171326

Και μέσα σ” όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου ήρθαν και οι απίστευτες καταγγελίες του πρώην προέδρου της ΕΕΑ και νυν επίτιμου αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνου Παπαλάκη, που μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό, αποκάλυψε πως δέχτηκε απειλές και εκβιασμούς από πασίγνωστους παράγοντες. Μάλιστα, όπως τόνισε, αποχώρησε από την ΕΕΑ γιατί βρέθηκε αντιμέτωπος με το «κύκλωμα» και τις πολιτικές παρεμβάσεις που κατά καιρούς το υπηρέτησαν!

Εκτός όλων των άλλων, o Κωνσταντίνος Παπαλάκης αποκάλυψε πως δέχθηκε απειλές για την ζωή του από μεγαλοπαράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου που βρίσκεται ακόμα στο προσκήνιο σε μεγάλη ομάδα.

«Αντιμετωπίσαμε απίστευτες καταστάσεις, ένας υπόκοσμος, μια Λερναία Υδρα. Σκεφτείτε με δικαστικές αποφάσεις να διώχνουν τον πρόεδρο από την ομάδα και να έρχεται από το πουθενά ένας… αχυράνθρωπος, ένας τραγουδιστής, ένα πρόσωπο της νύχτας τέτοια κατάντια.

Να σας πω κάποια τρανταχτά περιστατικά: Είχε αποκαλυφθεί τότε μια εμπορία κοκαϊνης με πλοίο. Ο Ελληνας «Εσκομπάρ», ο μεγαλομαφιόζος ήταν και πρόεδρος μιας επαγγελματικής ομάδας. Το τι πιέσεις δεχτήκαμε από τον βουλευτή της περιοχής που μετέπειτα έγινε και υπουργός να το αφήσουμε δε λέγεται. Εγω ήμουν αμετακίνητος. Τι θα μου κάνανε; Θα μου ξήλωναν τα γαλόνια; Μόλις είχε βγει από τον Αρειο Πάγο. Τότε το δημόσιο εισέπραξε πολλά χρήματα χάρη στις αποφάσεις που πήραμε.

Σε μια ακόμη περίπτωση, μεγάλη ομάδα Θεσσαλονίκης με εκατό χρόνια ιστορία. Ηθελαν να βάλουν πρόεδρο κάποιον, ο οποίος είχε καταδίκες για κοκαΐνη και τον συνέλαβαν και με ζυγαριά ακριβείας. Να με πιέζουν, να κάνουν, να ράνουν, υπουργοί, δεν άκουγα τίποτε. Ηρθε μάλιστα και δικηγόρος γνωστός και βουλευτής σήμερα και μας φιλοδώρησε και με μήνυση.

Εχω δεχτεί και προσωπικά απειλές. Τους έλεγα ‘αν πέσω από το παράθυρο τότε θα γλιτώσετε’. Με απείλησε κάποιος πασίγνωστος επιχειρηματίας, κορυφαίος παράγοντας του ποδοσφαίρου. Μου λέει η γραμματέας ‘κ. Παπαλάκη σας ζητάει ο τάδε επί προσωπικού. Κατεβαίνω κάτω, έρχεται και μου λέει ‘σε καθάρισα’. Ενας άλλος πάλι, η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα, μου στέλνει εξώδικο λίβελο και μου ζητάει 6 εκατομμύρια ευρώ.

Όταν λέμε επαγγελματικό ποδόσφαιρο μιλάμε για τους προέδρους των ομάδων. Αυτοί είναι. Οι τέσσερις μεγαλομέτοχοι. Δίπλα από αυτούς είναι οι «δορυφόροι» οι υπόλοιποι. Αυτοί έχουν στήριγμα τις αθλητικές φυλλάδες που είναι άθλιες. Είχαν τους συνδέσμους, αιχμή του δόρατος και είχαν και το πελατειακό κράτος των βουλευτών και υπουργών. Αυτό είναι το πλέγμα. Οσο υπάρχει η μανία της επανεκλογής.

Θα πρότεινα στον κ. Κοντονή να δει τις ΠΑΕ, με μεγαλομετόχους, με τους συνδέσμους είπε πως θα κάνει λέσχες, δεν λύνεται το θέμα ή με τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, δεν λύνεται. Οι πρόεδροι είναι το πρόβλημα. Στο αυτοδιοίκητο είναι το ‘κλειδί’. Στο άρθρο 16 παρ. 9 του Συντάγματος, την ανώτατη εποπτεία του αθλητισμού την έχει το κράτος, οπότε μπορεί κι αν ακόμη η ΟΥΕΦΑ επιμένει. Παράλληλα να υπάρχει μια επιτροπή κρατική που θα έχει το πάνω χέρι», είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: www.gazzetta.gr