Σε λίστα της Sportradar Βασάρας, Μπέος, Τραυλός

1244652

Ως αμφιλεγόμενες προσωπικότητες χαρακτηρίζει τους Κύρο Βασάρα, Αχιλλέα Μπέο και Αγγελο Τραυλό το αυστριακό κανάλι ORF, σε ρεπορτάζ για τον στοιχηματισμό. Μάλιστα σε λίστα της εταιρείας ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης Sportradar εμφανίζονται και τα τρία ονόματα!

Στο video που παρουσίασε η «Δίκη στον ΣΚΑΪ» εμφανίζεται χειρόγραφη λίστα της εταιρείας που συνεργάζεται με την UEFA, η οποία αναφέρει τις ιδιότητες των τριών Ελλήνων. Στη λίστα περιλαμβάνεται ποδοσφαιριστές, διαιτητές και παράγοντες που θεωρούνται ύποπτοι για στοιχηματισμό που συνδέεται με στημένους αγώνες.

Στο ρεπορτάζ του αυστριακού καναλιού τονίζεται ότι η Sportradar γνωρίζει όλες τις αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου κσαι παρακολουθεί 40.000 ματς ετησίως και 6.000 στοιχήματα ανά αγώνα.

O υπεύθυνος Ανάπτυξης Διαιτησίας της ΕΠΟ Kύρος Βασάρας δήλωσε στη «Δίκη»: «Mένω άναυδος. Ουδέποτε έπαιξα στοίχημα στη ζωή μου».

Ο μάνατζερ Αγγελος Τραυλός είπε στην εκπομπή: «Αν γνωρίζουν κάτι που δεν ξέρω εγώ, ας μου το πουν για να το μάθω».

Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ
Η εκπομπή αποκάλυψε απόσπασμα βουλεύματος που εκδόθηκε το 2016 (υπ΄αριθ. 209) και παραπέμπει τον Αλέξη Κούγια στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για παραβίαση προσωπικών δεδομένων (υποκλαπείσες συνομιλίες Μπέου-Δαλούκα).

ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ!
Για κακουργηματική απιστία ερευνώνται δυο μέλη του Ελεγκτικού Συμβουλίου της ΓΓΑ. Οι δυο κρατικοί υπάλληλοι που ήλεγχαν τα οικονομικά της ΕΠΟ, παρότι διαπίστωσαν παράτυπη χρηματοδότηση δυο σωματείων, δεν έκαναν τον σχετικό καταλογισμό στην εισαγγελία. Με την αβελτηρία τους το ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε 650.000 ευρώ καθώς τα χρήματα προέρχονταν από κρατική επιχορήγηση.
Ήδη οι δυο υπάλληλοι της ΓΓΑ κλήθηκαν να καταθέσουν στην εισαγγελία ανωμοτί ως ύποπτοι. Ο εισαγγελέας Αθηνών Γιώργος Νούλης που κάνει την σχετική έρευνα, ενεργοποίησε τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου. Μάλιστα ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου έστειλε τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή για να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, καθώς πρόκειται για την περίοδο που υφυπουργός Αθλητισμού ήταν ο Γιώργος Λιάνης.
Το εντυπωσιακό είναι ότι υπάλληλος της ΓΓΑ που κατήγγειλε τη διαφθορά, τέθηκε σε υποχρεωτική αργία!

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ-ΜΑΜΟΥΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ
Στα χέρια του εισαγγελέα εφετών Αθηνών Σταμάτη Δασκαλόπουλου βρίσκονται 25 ογκωδέστατοι φάκελοι που συγκροτούν τη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το υλικό ξεπερνά τις 10.000 σελίδες και μαζί με τα CD των παρακολουθήσεων του υπερκοριού της ΕΥΠ αποτελούν τη σοβαρότερη δικογραφία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο εφετείο Αθηνών. Ο κ.Δασκαλόπουλος ήδη μελετά τα ευρήματα του συναδέλφου του Αριστείδη Κορέα και του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη και θα συντάξει την πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών για τους 35 κακουργηματικά κατηγορούμενους προέδρους ΠΑΕ, παράγοντες και στελέχη της ΕΠΟ και διαιτητές.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΣΑΠ
Δυο υποθέσεις κακουργηματικής υπεξαίρεσης ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στο συνδικαλιστικό χώρο των ποδοσφαιριστών και των προπονητών. Η πρώτη έρευνα γίνεται στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και ήδη κατέθεσαν ανωμοτί ως ύποπτοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τα μέλη του ΔΣ Κώστας Πούλιος και Σταμάτης Συρίγος. Η δεύτερη έρευνα γίνεται στα οικονομικά του πρώην Πανελληνίου Συνδέσμου Προπονητών, ο οποίος μετονομάστηκε σε Σύνδεσμος Προπονητών Αττικής.

Πηγή: www.skai.gr