Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο – παρέμβαση για την «εκρίζωση του κακού»

5ae18-kontonis

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από την Τρίτη (31/03) ο νέος νόμος που αφορά τον αθλητισμό και θα ολοκληρωθεί στις 6 του Απρίλη.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:

«Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σήμερα το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων «Επείγοντα Μέτρα για την Αντιμετώπιση της Βίας στον Αθλητισμό και άλλες διατάξεις».

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Μ. Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015 και ώρα 14:00.

Εκτός όμως από τη δημόσια διαβούλευση που θα ολοκληρωθεί τη Μ. Δευτέρα, στη δημοσιότητα δόθηκε και η αιτιολογική έκθεση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «προβάλλει σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ως αδήριτη η ανάγκη να πάρει η πολιτεία την κατάσταση στα χέρια της με την εισαγωγή στο θεσμικό μας πλαίσιο κανόνων, πρόσφορων και κατάλληλων να αντιμετωπίσουν με τρόπο σύγχρονο, ρεαλιστικό και παράλληλα ριζοσπαστικό και κοινωνικά αποδεκτό τα φαινόμενα αυτά.

Η άτεγκτη και προσηλωμένη αυστηρά στις αρχές της νομιμότητας στάση της πολιτείας και η αμερόληπτη, έγκαιρη και ορθή απονομή δικαιοσύνης θα συμβάλλουν αποφασιστικά, τόσο στην ενίσχυση του αισθήματος δικαίου και της εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς τους φορείς του αθλητισμού πουβάναυσα έχει τρωθεί από την ανάδειξη και την αυξανόμενη ένταση φαινομένων ευνοιοκρατίας και αναξιοκρατίας, διαφθοράς και διαπλοκής, αθέμιτου ανταγωνισμού και παραγοντισμού, όσο και στην αποτροπή κρουσμάτων εξόφθαλμης παρανομίας και ενίοτε προκλητικής ατιμωρησίας, τα οποία, καθένα από αυτά και όλα μαζί συνολικά, έχουν εμπεδώσει κλίμα καχυποψίας και απαρέσκειας και έχουν οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση και ανυποληψία σημαντικό κομμάτι του αθλητικού γίγνεσθαι και κυρίως του ποδοσφαίρου»

Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι «οι στιγμές προστάζουν την άμεση παρέμβαση με σκοπό την εκρίζωση του «κακού».

Το πλήρες κείμενο της αιτιολογικής έκθεσης μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Πηγή: www.soccerplus.gr