Πρόταση αλλαγής του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ από Κοντονή

epo1--2-thumb-large

Σχέδιο αλλαγής του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ θα θέσει στους εκπροσώπους της UEFA και της ΕΠΟ o υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής στη συνάντηση που θα γίνει στην Αθήνα τη Δευτέρα 30 Μαρτίου αναγνωρίζοντας ότι το ολιγάριθμο εκλογικό σώμα με τους 56 εκλέκτορες που διατηρεί εδώ και χρόνια η ΕΠΟ, πρέπει να διευρυνθεί.

Η κατεύθυνση που υπάρχει για τη διεύρυνση του εκλογικού σώματος είναι να διατηρηθεί το δικαίωμα ψήφου στις Ενώσεις ενώ υπάρχει η σκέψη να δοθεί δικαίωμα ψήφου σε όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Ενώσεων (επαγγελματικών και ερασιτεχνικών). Επίσης θα δοθεί δικαίωμα ψήφου στη βάση της δύναμης των σωματείων που υπάρχει ανά δήμο και περιφέρεια, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις αλλαγές στον εκλογικό χάρτη, τον τρόπο που θα προκύπτουν οι εκλέκτορες και τον συνολικό αριθμό τους.

Ως προς την αλλαγή του εκλογικού συστήματος θα προβλέπεται τρόπος εκλογής που να ευνοεί τη συγκρότηση ΔΣ της ΕΠΟ στο οποίο θα μπορούν να έχουν παρουσία αντιπολιτευόμενες «παρατάξεις».

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2004 και μετά στο ΔΣ της ΕΠΟ δεν υπάρχει εκπρόσωπος που να εκλέγεται από την αντιπολίτευση όπως ανά διαστήματα αυτή προσδιορίζεται.

Η διεύρυνση του εκλογικού σώματος και η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, ειδικά εφόσον δημιουργήσει ένα σώμα εκλεκτόρων που είναι δύσκολο να «ελεγχθούν», αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της ΕΠΟ.

Πηγή: www.soccerplus.gr