Προφυλακίζεται ο Αιμίλιος Κοτσώνης για το Noor 1

ImageHandler.ashx

Την προφυλάκιση του πρώην στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αιμίλιου Κοτσώνη, για την υπόθεση του Noor 1, αποφάσισε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, η ανακρίτρια Πειραιά, Μαρία Σκάρπου.

Η υπόθεση είναι λίγο πολύ γνωστή. Τον Ιούνιο του 2014 το πλοίο Noor-1 εισήγαγε δύο τόνους ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο. Μάλιστα για την πλοικτήτρια εταιρεία «Arab Wave Shipping FZE» υπάρχουν ενδεικτικά στοιχεία ότι πιθανόν είχε δημιουργηθεί για να χρηματοδοτηθεί η αγορά της ηρωίνης. Η εταιρεία εξαφάνισε όλα τα στοιχεία της – τηλέφωνα, φαξ κλπ, τον Ιούλιο του 2014 όταν βρέθηκε η ηρωίνη στην χώρα μας.

Ο βασικός κατηγορούμενος Αιμίλιος Κοτσώνης απολογήθηκε την Δευτέρα στην ανακρίτρια Πειραιά, με την διαδικασία να διαρκεί περισσότερο από 8,5 ώρες! Συγκεκριμένα αφού απολογήθηκε για 3 ώρες στην Γ΄ ανακρίτρια Πειραιά, Μαρία Σκάρπου, ακολούθησε μία επίσης μαραθώνια σύσκεψη ανακρίτριας και εισαγγελέως διάρκειας 2 ωρών!

Υπενθυμίζεται ότι σε ένορκη κατάθεσή του  ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών για άλλη υπόθεση (τον Ιανουάριο του 2014), ο Αιμίλιος Κοτσώνης είχε επιβεβαιώσει ουσιαστικά τη στενή του σχέση με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με το SDNA, το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε τότε πει στην κατάθεσή του: «Είμαι συνεργάτης και προσωπικός φίλος του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Ευάγγελου Μαρινάκη. Τούτο είναι γνωστό σε όλο τον φίλαθλο κόσμο. Με γνωρίζουν οι πάντες ασχολούμενοι με το ποδόσφαιρο και οι οποίοι γνωρίζουν την προσφορά μου στον Ολυμπιακό και τη φιλία μου με τον Μαρινάκη»

Πηγή: www.sdna.gr