Ποδόσφαιρο – Χριστιανισμός: 0 – 1

Alexandr-Shumsky-church-religion-gays2.jpg

Ο πατήρ Σούμσκι, εφημέριος της εκκλησίας του Αγίου Κυρίλλου στη Μόσχα, θεωρεί ότι το ποδόσφαιρο εφευρέθηκε για να «χτυπηθεί ο χριστιανισμός» σε παγκόσμια κλίμακα.  Δεν είναι πρώτη φορά που ο συνομωσιολόγος ιερέας επιτίθεται στο δημοφιλές σπορ.

Μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Αλεξάντερ Σούμσκι, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως: «Η φιλελεύθερη ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης προσπαθεί να μας χτυπήσει. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι Ρώσοι παίχτες απέτυχαν και, με τη βοήθεια του Θεού, δε συμμετέχουν πλέον σ” αυτό το ομοφυλοφιλικό βδέλυγμα».

Από τη μόνιμη στήλη του σε ιστοσελίδα χριστιανικού προσανατολισμού, είχε τότε υποστηρίξει πως τα πολύχρωμα παπούτσια των ποδοσφαιριστών «προάγουν το ομοφυλοφιλικό τόξο» προτείνοντας σε όσους παίκτες τα φορούν, να τα συνοδεύσουν και με γυναικεία εσώρουχα. Από το στυλιστικό μάτι του ιερέα δεν είχαν ξεφύγει ούτε τα ιδιαίτερα κουρέματα των αθλητών που, όπως είπε,  «ήταν άθλια» και τον «προσέβαλαν προσωπικά».

Ωστόσο ο πατήρ Σούμσκι πρέπει να ήταν και ο μόνος που χάρηκε από τον αποκλεισμό της εθνικής. Στο ρωσικό κοινοβούλιο, διαμείφθηκαν ομηρικοί καυγάδες επί του θέματος, ενώ κατά την επιστροφή της αποστολής στη Μόσχα, κάποιοι από τους πλέον απογοητευμένους φιλάθλους εκτόξευσαν μέχρι και προφυλακτικά εναντίον των παίχτων.

Βέβαια, ποδόσφαιρο και θρησκεία έχουν θερμές συναντήσεις και στην Ελλάδα. Ιερείς που έχουν γίνει διάσημοι για την πίστη τους, όχι μόνο στο Θεό, αλλά και στα λάβαρα της ομάδας τους.

Ένας από αυτούς, μάλιστα, γνωστός σε όλον τον Πειραιά για τα ποδοσφαιρικά αισθήματά του και τις σχέσεις του με μεγάλη ΠΑΕ, κίνησε την περασμένη εβδομάδα το ενδιαφέρον της αστυνομίας και το όνομά του αναφέρεται σε δικογραφία μεγάλης ποινικής υπόθεσης.

Περισσότερα σε λίγες μέρες. Υπομονή…