Πλατινί: «Οι αρχές να πάρουν μέτρα κατά της βίας»

ImageHandler.ashx

Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να πάρουν δραστικά μέτρα εναντίον της βίας στο ποδόσφαιρο που βρίσκεται σε έξαρση τελευταία, ενώ μίλησε και για σύσταση μιας ευρωπαϊκής αθλητικής αστυνομίας.

Πρόσφατα τα περιστατικά βίας στα ελληνικά γήπεδα αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στην UEFA με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή να συναντά τον Πλατινί στην Ελβετία για να συζητήσουν από κοντά το καυτό αυτό ζήτημα.

Ο Πλατινί σε δηλώσεις του σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στις πρόσφατες εικόνες βίας, προειδοποιώντας τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τον κίνδυνο της έξαρσης της βίας στο ποδόσφαιρο, καλώντας τες να δράσουν άμεσα για την πάταξη του φαινομένου.

«Τα φαινόμενα του εθνικισμού και των ακραίων αντιδράσεων αυξάνονται στα γήπεδά μας. Τους τελευταίους μήνες όλοι αντικρίσαμε εικόνες που νομίζω ότι έρχονται από το παρελθόν. Κάποιοι από εμάς το έχουν ζήσει από πρώτο χέρι. Στην περίπτωσή μου ήταν ακριβώς 30 χρόνια πριν (σ.σ. στο Χέιζελ). Κανείς δεν θέλει να δει τέτοιες σκηνές να επαναλαμβάνονται. Αυτή η μάχη μπορεί να κερδηθεί μόνο με τη βοήθεια των αρχών. Θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρότερες ποινές στα γήπεδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα επαναλάβω ότι θα πρέπει να υπάρξει η σύσταση μιας ευρωπαϊκής αθλητικής αστυνομίας. Είναι κάτι που το τονίζω από το 2007, όταν εκλέχθηκα για πρώτη φορά», επισήμανε ο Πλατινί.

Πηγή: www.sdna.gr