Πηρούνιας: Γιατί είπα ότι ο Μαρινάκης επέλεξε αρχιδιαιτητή τον Τσαχειλίδη

pirounias

Στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Νίκος Πηρούνιας για τη συνομιλία του που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ, στην οποία αναφέρει ότι » ο Μαρινάκης επέλεξε ως αρχιδιαιτητή τον Τσαχειλίδη».

Σε συνέντευξη του στη »Δίκη στον ΣΚΑΙ» ο κ.Πηρούνιας αναφέρθηκε σε στοιχεία της κατάθεσής του για τη συνομιλία που έγινε στις 30 Ιουνίου 2015 με φυγόδικο που βρίσκεται στον Καναδά: » Σχολιάσαμε την επικαιρότητα. Με ρώτησε ο κ.Ανδρεάδης γιατί λες ότι ο Μαρινάκης έβαλε τον Τσαχειλίδη στην επιτροπή διαιτησίας. Το έκανα γιατί δεν ήθελα να καταλάβει ο συνομιλητής που ότι ήμουν σε διάσταση με τον Μαρινάκη. Για να μπει στην ΚΕΔ  Πειραιώτης διαιτητής, ο πρώτος που θα εξέφραζε γνώμη, επιθυμία ή εντολή ήταν ο Μαρινάκης. Είπα στον κ.Ανδρεάδη ότι τον Τσαχειλίδη προφανώς τον έβαλε ο Μαρινάκης. Αυτό θα το έλεγε και το τελευταίο παιδάκι στον Πειραιά. Ο Τσαχειλίδης είναι αξιόλογο και έντιμο παιδί. Μόνο για διαιτητής δεν κάνει! Ο Τσαχειλίδης υποστήριξε την παράταξη Μώραλη-Μαρινάκη. Η δουλεία του ως εκτελωνιστής δεν πάει καλά και σκέφτηκα ότι ανθρώπινα τον έβαλε στην ΚΕΔ να παίρνει ένα μισθό να συντηρηθεί».

Στο εύλογο ερώτημα αν «η ΕΠΟ είναι αυτή που επιλέγει τον αρχιδιαιτητή», ο κ.Πηρούνιας απάντησε: »Τώρα θα γελάσουμε πολύ με αυτό το θέμα. Ο κ.Τσαχειλίδης επειδή δεν ήταν συνεργάσιμος σε λίγες εβδομάδες απολύθηκε. Άρα οι σκέψεις μου ήταν αβάσιμες. Με διέψευσαν τα γεγονότα».

ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΗΤΑΝ »ΕΝΤΑΞΕΙ»
Ο Νίκος Πηρούνιας αναφέρθηκε στη συνέντευξη του στη φράση του » ο Μαρινάκης απαλλάχθηκε γιατί και ο εισαγγελέας και ο εφέτης ήταν »εντάξει» . Ισχυρίστηκε ότι εννοούσε πως οι δικαστικοί λειτουργοί σωστά αθώωσαν τον κ.Μαρινάκη , λέγοντας χαρακτηριστικά: » πότε πρόλαβε ο Μαρινάκης που ανέλαβε το 2011 τον Ολυμπιακό από το Λονδίνο να κάνει όλα αυτά τα πράγματα ; Αν εγώ είχα σχέση με τον εισαγγελέα ή τον εφέτη γιατί να με είχαν παραπέμψει. Αν είχα σχέση με τους δικαστές δεν θα καθάριζα τον Μαρινάκη, θα καθάριζα τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί ο Μπεός μιλάει για επηρεασμό του εισαγγελέα Πούλιου υπέρ του Μαρινακή. Η δική μου παραπομπή έγινε γιατί οι δικαστές ήταν παγιδευμένοι στη δικογραφία και σε μια συνομιλία. Το αδίκημα μου έχει παραγραφεί, καθώς ήταν ένα ματς του 2010».

» ΕΙΠΑ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΕΒΑΛΑ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ»
Ο υπερκοριός της  ΕΥΠ κατέγραψε και μια συνομιλία του κ.Πηρούνια στην οποία αναφέρεται σε τρεις διαιτητές που βοήθησαν τον Ηρακλή. Ισχυρίστηκε ότι το περιστατικό ήταν φανταστικό: » Είπα ψέματα στον συνομιλητή μου για να ισχυροποιήσω τη θέση μου και να νιώσει την ανάγκη ο Παπαθανασάκης να με ακούσει και να μη στοιχηθεί με κανέναν από τους μεγάλους. Έμπλεξα με τον Ηρακλή γιατί έχω το μικρόβιο. Για να ασχοληθείς με το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις ψώνιο και λίγο κάλο στο μυαλό. Πράγματι είπα στον συνομιλητή μου ότι » το παιχνίδι το ελέγχει ο Μαρινάκης». Έτσι πίστευα. Η άποψή μου ήταν εσφαλμένη. Ο Παπαθανασάκης ποτέ δεν συναντήθηκε ούτε με τον Μελισσανίδη ούτε με τον Μαρινάκη».

Πηγή: www.skai.gr