Παραίτηση Mπλάτερ υπό το βάρος σκανδάλων και αντιδράσεων (video)

FIFA President Blatter addresses a news conference in Zurich

Καταιγιστικές εξελίξεις στην FIFA λόγω της απρόσμενης παραίτησης του Σεπ Μπλάτερ από την προεδρία ο οποίος είχε επανεκλεγεί στο αξίωμά του για 5η φορά μόλις την περασμένη Παρασκευή (29/05)

Ο όγκος των σκανδάλων διαφθοράς και οι αντιδράσεις από πολλές πλευρές για αλλαγή μιας κατάστασης που έδειχνε να έχει σαπίσει, οδήγησαν τον Ελβετό να ανακοινώσει την Τρίτη (2/6) σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την απόφαση παραίτησης από την προεδρία της FIFA.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπλάτερ:

«Καλώ έκτακτο συνέδριο προκειμένου να γίνει η εκλογή του αντικαταστάτη μου» τόνισε o Ελβετός σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και συνέχισε: «Παρότι πήρα πρόσφατα το χρίσμα στις εκλογές, φαίνεται πως δεν με στηρίζουν όλοι. Οι παίκτες και όλοι όσοι μετράνε στο ποδόσφαιρο. Ετσι, πήρα την απόφαση να καλέσω έκτακτο συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να εκλεγεί ο αντικαταστάτης μου. Δεν θα είμαι υποψήφιος.

Για πολλά χρόνια ζητούσα μεταρρυθμίσεις όμως αυτά που έχουμε κάνει δεν είναι αρκετά. Σκέφτηκα τι ρόλο έχουν παίξει η περίοδός μου στην προεδρεία και τα 40 χρόνια που είμαι στην Ομοσπονδία. Αγαπώ την FIFA όσο τίποτα άλλα και θέλω μόνο το καλύτερο. Αποφάσισα να μην είμαι ξανά υποψήφιος για το καλό του ποδοσφαίρου.

Χρειαζόμαστε περιορισμούς σε θητείες και θέματα γραφειοκρατίας. Πάλεψα γι” αυτές τις αλλαγές, αλλά οι προσπάθειές μου συνάντησαν αντίσταση», είπε μετέπειτα ο Μπλάτερ, θέλοντας να δικαιολογήσει την απόφασή του και συνέχισε: «Ενδιαφέρομαι για το συμφέρον της FIFA. Γι” αυτό πήρα αυτή την απόφαση. Αυτό που μετρά περισσότερο για μένα είναι ο θεσμός της FIFA και το ποδόσφαιρο στον κόσμο».

Οι πληροφορίες θέλουν το νέο κογκρέσο να διαξάγεται μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 και Μαρτίου 2016 όπου και θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο διάδοχος του Μπλάτερ. Ως τότε ο Ελβετός θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.

Πηγή: www.soccerplus.gr