Παράταση στην αγωνία μετά την συνάντηση Κοντονή – Ινφαντίνο

original

Δεν υπήρξε συμφωνία μετά την συνάντηση του ΥΦ. Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, με τον Γενικό Γραμματεά της  UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, την Τετάρτη (29/04) για τον νέο αθλητικό νόμο.

Η διαφωνία παραμένει για το θέμα των τακτικών δικαστών, αλλά και για το «αυτοδιοίκητο» της ΕΠΟ.

Συμφωνήθηκε να σταλούν στον Γενικό Γραμματέα της UEFA οι αλλαγές που έγιναν στο νομοσχέδιο και όσες άλλες θα γίνουν και η UEFA να απαντήσει ως την Πέμπτη (30/04) για τις δικές της θέσεις.

Στο θέμα των τακτικών δικαστών η UEFA υπογράμμισε ότι η αν η ΕΠΟ τους δεχτεί δεν υα υπάρξει κανένα πρόβλημα, ωστόσο η ομοσπονδία φέρεται να αρνείται να πράξει κάτι τέτοιο.

Στο θέμα του «αυτοδιοίκητου» φέρεται να συμφωνήθηκε να μπει στον νόμο η διατύπωση ότι η ΕΠΟ υποχρεούται να αποδέχεται το Σύνταγμα και τους νόμους και να εναρμονιστεί με τα καταστατικά των FIFA – UEFA.

Ο Ινφαντίνο επανέλαβε το ενδεχόμενο τιμωρίας του ελληνικού ποδοσφαίρου σε περίπτωση που δεν συμφωνηθούν οι αλλαγές. Από την πλευρά της κυβέρνησης τέθηκε το θέμα της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο με τον Γενικό Γραμματέα της UEFA να απαντά ότι όποιος παραβιάζει τους νόμους θα πρέπει να συλλαμβάνεται.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο προεδρος της ΕΠΟ, Γ.Γκιρτζίκης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο του αποκλεισμού, αντιθέτως ο Κοντονής δήλωσε ικανοποιημένος τονίζοντας ότι η UEFA κατάλαβε τις θέσεις ης κυβέρνησης.

Τέλος σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες  στον κ.Ινφαντίνο δόθηκαν ονόματα, ιδιότητες και οι κατηγορίες όσων εμπλέκονται ως κατηγορούμενοι στην υπόθεση της «εγκληματική οργάνωσης».

Να σημειωθεί πως σε ερώτηση που έγινε στον Γενικό Γραμματέα της UEFA για το τι κάνει η διεθνής ομοσπονδία σε ανάλογες περιπτώσεις, η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: «Αποκλεισμός. Αποβάλλουμε τα φυσικά πρόσωπα μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Το κάνουμε για την προστασία του αθλήματος».

Πηγή: www.soccerplus.gr