Παραπλανητικά επιχειρήματα απο την ΕΠΟ για τους τακτικούς δικαστές

1239585

Καταγγελία που καταδεικνύει ότι η ΕΠΟ, μέρος της ηγετικής ομάδας της οποίας κατηγορείται για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης»,  στην προσπάθειά της να μη δεχθεί τον διορισμό τακτικών δικαστών και τακτικών εισαγγελέων στα όργανά της, φέρεται να παραπλανεί τους βουλευτές και την κοινή γνώμη φέρνει στη δημοσιότητα το Soccerplus.

Σύμφωνα με το κείμενο των παρατηρήσεων της ΕΠΟ επί του υπό συζήτηση αθλητικού νομοσχεδίου το οποίο παραδόθηκε στους βουλευτές και στα ΜΜΕ ένας από τους λόγους για τους οποίους αρνείται το διορισμό τακτικών δικαστών και τακτικών εισαγγελέων είναι ότι «η ταχύτητα που επιβάλλεται στην έκδοση των αθλητικών αποφάσεων δεν εξυπηρετείται με Μονομελή όργανα. Ο φόρτος εργασίας των τακτικών Δικαστών δεν τους επιτρέπει να αφιερώνουν τον απαιτούμενο χρόνο για μελέτη των υποθέσεων και έκδοση των αποφάσεων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα,  όπως απαιτείται στο ποδόσφαιρο, καθιστώντας με τον τρόπο αυτό προβληματική και αναποτελεσματική την λειτουργία των οργάνων».

Όμως, όπως αποκαλύπτεται από την καταγγελία των KWAME PELE FRIMPONG, Παντελή ΚΑΦΕ και Γεωργίου ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ το υφιστάμενο δικαιϊκό σύστημα της ΕΠΟ είναι αυτό που καθυστερεί την έκδοση αποφάσεων, οδηγώντας τους προσφεύγοντες σε διαμαρτυρίες!

Η υπόθεση των προαναφερθέντων στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ συζητήθηκε στις 10 Μαρτίου, παρότι είχει κατατεθεί στα τέλη Δεκεμβρίου 2014, κι ενώ πλησιάζει η συμπλήρωση δύο μηνών από την ημέρα συζητήσεως δεν έχει εκδοθεί απόφαση.

Στην καταγγελία τους προς τον πρόεδρο του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστήριου τα τρία πρόσωπα αναφέρουν τα εξής:

«Με την παρούσα εκφράζουμε τις έντονες διαμαρτυρίες μας για πρωτοφανή καθυστέρηση έκδοσης της απόφασης σας μετά μάλιστα και την απαράδεκτη καθυστέρηση συζήτησης της υπόθεσης , παρότι ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΑΣ ΩΣ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ!

Ως εκ τούτου σας καλούμε να επισπεύσετε την δημοσίευση της απόφασης , μη λαμβάνοντας υπόψη σας τις τρέχουσες ποινικές εξελίξεις , άλλως σας δηλώνουμε ότι θα αναγκασθούμε να διεκδικήσουμε παροχή εννόμου προστασίας από την τακτική δικαιοσύνη , επιφυλασσόμενοι για διεκδίκηση της νόμιμης αποζημίωσης σας για κάθε υλική ή ηθική βλάβη που θα έχουμε υποστεί εξαιτίας της πρακτικής του οργάνου σας».

Με βάση το παραπάνω καταδεικνύεται το παραπλανητικό των επιχειρημάτων της ΕΠΟ και του «δήθεν» κινδύνου, όπως επικαλείται, που από το διορισμό τακτικών δικαστών θα προκληθεί και αφορά την καθυστέρηση εκδόσεως αποφάσεων.

Πηγή: www.soccerplus.gr