Παναθηναϊκός: Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τις συνομιλίες Κοντονή

thumbnail

Μετά την ανακοίνωση του ΔΣ του Παναθηναϊκού όπου πρόεδρος παρέμεινε ο Γιάννης Αλαφούζος, η ΠΑΕ με νέα ανακοίνωση, ζητά άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να διαπιστωθεί με ποιον μιλούσε και τι είπε ο υφυπουργός αθλητισμού τις κρίσιμες τις διακοπής, ενώ παράλληλα στρέφεται κατά του διαιτητή Παππά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έλαβε γνώση ότι σε μερίδα ΜΜΕ κατεγράφη ως ρεπορτάζ ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής επικοινωνούσε κατά το κρίσιμο δίωρο (18.15-20.15) των διαδραματιζομένων στο γήπεδο της Λεωφόρου την 21η Νοεμβρίου με ανθρώπους και του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Κατηγορηματικά ανακοινώνουμε ότι ουδείς από τον Παναθηναϊκό είχε την οποιαδήποτε συνομιλία με τον κ. Κοντονή. Ως εκ τούτου εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, απευθύνουμε το ερώτημα «ποιοι τελικά συνομίλησαν με τον Υφυπουργό;» και ζητούμε να διαταχθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να διεξαχθεί έρευνα των συνομιλιών που έλαβαν χώρα στο συγκεκριμένο δίωρο και οι οποίες οδήγησαν στην παντελώς λανθασμένη απόφαση του διαιτητή Παππά να αναβάλει τη διεξαγωγή του αγώνα».

Απάντηση Κοντονή

Στο αίτημα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου για να αποκαλυφθούν η συνομιλίες του Στ. Κοντονή πριν την απόφαση ματαίωσης του ντέρμπι ΠΑΟ – ΟΣΦΠ απάντησε εμμέσως πλην σαφώς ο  Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ερμηνείας χρίζει η αποστροφή της δήλωσης του κ. Κοντονή στην οποία αναφέρεται ότι ελπίζει «κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης οι συλληφθέντες να μιλήσουν και ν’ αποκαλύψουν τα κυκλώματα που υποθάλπουν τέτοιες καταστάσεις».

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Η σημερινή παραπομπή δεκατεσσάρων εκ των συλληφθέντων στον αρμόδιο Ανακριτή για την τέλεση σοβαρών κακουργημάτων δηλώνει προς όλους ότι ο Νόμος εφαρμόζεται και η πάταξη των φαινομένων της βίας είναι αντικείμενο συντονισμένων ενεργειών της Πολιτείας.

Όσοι νόμιζαν ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο αντελήφθησαν ότι η ανοχή της κοινωνίας έχει προ πολλού εξαντληθεί.

Ελπίζω κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης οι συλληφθέντες να μιλήσουν και ν’ αποκαλύψουν τα κυκλώματα που υποθάλπουν τέτοιες καταστάσεις.

Απευθυνόμενος προς όλους, τους δηλώνω ότι η προσπάθεια για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς στον αθλητισμό και ιδίως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι και θα παραμείνει συνεχής.

Όσοι, τέλος, δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους, προσπαθώντας να τις μεταθέσουν σε άλλους, πυροδοτώντας μάλιστα ακραίες και αδικαιολόγητες αντιδράσεις με εμπρηστικές ανακοινώσεις, να γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση θα προστατέψει την κοινωνική ειρήνη αταλάντευτα και με αποφασιστικότητα.»

 

 

Πηγή: www.soccerplus.gr