Ο Κοντονής δεν θα χαριστεί στην ΕΠΟ

Screen Shot 2015-02-20 at 15.26.23

Οι λίγοι – να μην πω ελάχιστοι – που πίστεψαν ότι μπορεί να αλλάξει ο τρόπος σκέψης και διοίκησης του ποδοσφαίρου από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, λόγω της εκλογής του Γκιρτζίκη στη θέση του Προέδρου, ήδη διαψεύστηκαν πανηγυρικά!
Οπως έγραψε και χθες ο Βασίλης Σαμπράκος, η αδυναμία ορισμού της ρεβάνς ΑΕΚ – Ολυμπιακού αποδεικνύει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στην ΕΠΟ που επιμένει στον παλαιολιθικό και αποκομμένο από την κοινή λογική τρόπο λειτουργίας της.
Ωστόσο η άμμος στην κλεψύδρα των διοικούντων της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τελειώνει και δεν αναφέρομαι στην εμπλοκή που έχουν αρκετοί από αυτούς με την εγκληματική οργάνωση που δρα στο χώρο του ποδοσφαίρου και ήδη ερευνά η δικαιοσύνη.
Αναφέρομαι στις διαθέσεις του νέου Υφυπουργού Σταύρου Κοντονή που σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr δεν θα αφήσει την ΕΠΟ να δρα ανεξέλεγκτα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως έκανε παλιότερα!
O Zακυνθινός βουλευτής στην πρόσφατη συνάντηση με τον Γκιρτζίκη του ξέκοψε τον βήχα στις θεωρίες περί αυτοδιοίκητου της Ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι τίποτα στη χώρα δεν είναι υπεράνω των νόμων και του Συντάγματος.
Το μήνυμα ήταν σαφέστατο προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, ότι πλέον δεν πρέπει να πιστεύουν ότι η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι κάποιο μαγαζάκι που το κάνουν ότι θέλουν, αλλά πρέπει να ενεργούν στο πλαίσιο μιας συντεταγμένης Πολιτείας.
Αυτό ήταν βέβαια το νόημα των όσων ειπώθηκαν στη συνάντηση και το σίγουρο είναι ότι ο Κοντονής δεν θα μείνει στα λόγια, αλλά θα προχωρήσει και σε πράξεις.
Οπως η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της ΕΠΟ, μέσα από το νέο αθλητικό νόμο που έχει σκοπό να φέρει στην Βουλή για ψήφιση η νέα κυβέρνηση! Αυτό βέβαια δεν θα γίνει άμεσα, καθώς δεν είναι απλή υπόθεση η αλλαγή του αθλητικού νόμου, αλλά πρόθεση του Σταύρου Κοντονή είναι να εφαρμόσει αρκετές από τις διατάξεις που είχε εμπνευστεί ο προηγούμενος Υφυπουργός Γιάννης Ανδριανός και τις είχε συμπεριλάβει στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, το οποίο τελικά λόγω πρόωρων εκλογών δεν πήγε ποτέ στην Βουλή!
Κάποιες από αυτές τις διατάξεις «φωτογράφιζαν» την ΕΠΟ και την αλλαγή του περίφημου αυτοδιοίκητου της και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι διατάξεις αυτές θα συμπεριληφθούν και στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, ώστε να μπει τέλος στην παντοδυναμία του Γκιρτζίκη και των συμβούλων του.
Το σίγουρο είναι, ότι τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά για την ΕΠΟ, κάτι που φάνηκε και από την μη εκλογή του Γκιρτζίκη στην ΕΠΣ Ξάνθης!

Πηγή: www.gazzetta.gr