Ο Κοντονής αναβαθμίζει την ΔΕΑΒ που δεν αναγνωρίζει η ΕΠΟ

KONTONIS

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής κάλεσε σε σύσκεψη το προεδρείο της Διαρκούς Επιτροπής Καταπολέμησης της Βίας, για ενημέρωση στα θέματα των αρμοδιοτήτων της και τα προβλήματα στη λειτουργία της.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Πρόθεση της Αθλητικής ηγεσίας είναι η αναβάθμιση της ΔΕΑΒ ως θεσμού αντιμετώπισης της βίας και η έντονη παρουσία της στους επερχόμενους αθλητικούς αγώνες. Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί ο τρόπος και τα μέσα με τα οποία  αυτή η παρουσία  θα γίνει πιο αποτελεσματική.

Ο Υφυπουργός θα συνεχίσει τις συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του αθλητισμού, της αθλητικής δικαιοσύνης καθώς και τους εκπροσώπους του αθλητικού Τύπου, για συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στον κοινό στόχο που είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους.

Ωστόσο, παρά την επιθυμία του νέου Υφυπουργός Αθλητισμού, η ΔΕΑΒ δεν αναγνωρίζεται από την ΕΠΟ, κάτι που επαναδιατυπώθηκε και στην δίκη για τον τελικού του Κυπέλλου το 2013 από τον αναπληρωτή πρόεδρο της επιτροπής ασφάλειας και βίας και γι’ αυτό τον λόγο οι άνθρωποί της δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στα αποδυτήρια.

Πηγή: www.soccerplus.gr