Ο Γκιρτζίκης νέος πρόεδρος της ΕΠΟ με 51 ψήφους

gkritz

Με 51 ψήφους υπέρ ο Γιώργος Γκιρτζίκης είναι και επίσημα πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στις εκλογές που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, το αποτέλεσμα ήταν γνωστό πριν το ξεκίνημα, καθώς μόνο ο μέχρι πρότινος ταμίας, είχε βάλει υποψηφιότητα. Έτσι το μόνο που απέμενε να μάθουμε ήταν ο αριθμός των υπέρ του ψήφων.

Τελικά τον Γιώργο Γκιρτζίκη ψήφισαν συνολικά 51 Ενώσεις, ενώ άλλες 4 «έριξαν» λευκό.

Αμέσως μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, είπε: «Το αποτέλεσμα της σημερινής διαδικασίας σηματοδοτεί μία νέα μέρα για το ποδόσφαιρο. Αναλαμβάνω τη θέση του προέδρου για να υπερασπιστώ πλήρως τις καταστατικές αρχές που υπάρχουν. Στο δρόμο των αλλαγών που θα βαδίσουμε δεν περισσεύει κανείς από αυτούς που με θετικό πνεύμα μπορούν να συνδράμουν. Θα παραμείνουν εκτός όσοι επιθυμούν το άθλημα να εξελιχθεί με τους προσωπικούς τους όρους. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ενώσεις για αυτή τη μεγάλη πλειοψηφία.

Αναφερόμενος στο κομμάτι της Εθνικής ομάδας τόνισε: «Θα πρέπει να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για προπονητή. Δεν είμαι έτοιμος να πω κάτι. Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και το διοικητικό συμβούλιο θα αποφασίσει σχετικά».

Για το μέτωπο  Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, σχολίασε: «Οι ομάδες μπορούν να παίρνουν τις θέσεις τους αλλά θα πρέπει να είναι πιο επιεικείς. Πρέπει να προστατεύσουν το άθλημα. Δεν οδηγεί πουθενά η αμφισβήτηση. Οι ομάδες να κάνουν αυτά που πρέπει για να πάει μπροστά το άθλημα».

 

 

Πηγή: www.gazzetta.gr