Ντοκουμέντα στη «Δίκη»: Οι δύο ανώνυμες επιστολές που φώτισαν την έρευνα Κορέα

areios_pagos_533_355

Τις δύο ανώνυμες επιστολές που εστάλησαν στην εισαγγελία και έδωσαν το έναυσμα για την έρευνα Κορέα αποκάλυψε η «Δίκη στον ΣΚΑΪ». Οι επιστολές διασταυρώθηκαν με ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις και ηχογραφημένες συνομιλίες του υπερκοριού της ΕΥΠ, καταλήγοντας στις κακουργηματικές και πλημμεληματικές διώξεις 16 ποδοσφαιρικών παραγόντων, διαιτητών και αθλητικών δικαστών για εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση και δωροδοκία-δωροληψία.

Η πρώτη επιστολή αφορά στην έκρηξη βόμβας στο αρτοποιείο του πρώην διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα και στους ξυλοδαρμούς παραγόντων και δημοσιογράφων. Εστάλη στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και στον αρχηγό τηυς ΕΛ.ΑΣ. και εντάχθηκε στη δικογραφία ΑΒΜ Ω2012/67.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο ηθικός αυτουργός της τοποθέτησης και της έκρηξης βόμβας στο κατάστημα που διατηρεί στην Καλαμάτα ο πρώην διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από κακοποιά στοιχεία φανατικών οπαδών του Ολυμπιακού κατόπιν εντολής του Μαρινάκη. Με εντολή του προέδρου του Ολυμπιακού ξυλοκοπήθηκαν ο Νίκος Καραχάλιος, οι δημοσιογράφοι Αντώνης Καρπετόπουλος και Νίκος Βασιλαράς, ενώ ο ίδιος ο Μαρινάκης επιτέθηκε και χτύπησε τον εκδότη Γιώργο Ταμπακόπουλο. Απειλούνται διαιτητές, επόπτες, παράγοντες της ΕΠΟ και δημοσιογράφοι που κινδυνεύουν να έχουν την τύχη του Κωνσταντινέα. Ο Μαρινάκης διατηρεί «στενές επαφές» στον χώρο της Δικαιοσυνης και της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και με τον πρόεδρο της ΚΕΔ και νυν της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή. Μέσω του Σαρρή ο Μαρινάκης ορίζει τους διαιτητές που επιθυμεί τόσο στους αγώνες της ομάδας του, όσο και στους αγώνες άλλων ομάδων» (ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΑΒΜ Ω2012/67).

H δεύτερη ανώνυμη επιστολή εστάλη στην εισαγγελία Αθηνών και πρωτοκολλήθηκε στις 13/3/2014 (αρ.πρωτ.).

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Στις γραπτές εξετάσεις των διαιτητών που πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο το 2012 δόθηκαν οδηγίες στους υποψηφίους διαιτητές από τους Δούρο και Μπριάκο να τοποθετούν την ένδειξη Χ στην περιοχή των προκαθορισμένων απαντήσεων με τη σωστή απάντηση (ΑΒΓΔ). Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι δόθηκε λάθος απάντηση ή αμφιβάλλουν για την ορθότητα της απαντήσεως να θέσουν τη μονογραφή τους δίπλα στη λάθος επιλογή και να σημειώσουν τη σωστή απάντηση, χωρίς να θέσουν την υπογραφή τους δίπλα από αυτή. Το σύστημα αυτό ακολουθήθηκε σε όλα τα επίπεδα διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών. Με αυτό τον τρόπο επωφελούνταν οι υποψήφιοι που είχαν ενημέρωση, οι οποίοι σε όποια απάντηση πίστευαν ότι έκαναν λάθος σημείωναν την επιλογή τους (ως υποτιθέμενη λάθος απάντηση) χωρίς να θέσουν την ένδειξη Χ σε άλλη επιλογή. Εκ των υστέρων οι βαθμολογητές σημείωναν σε όποια γραπτά επιθυμούσαν τη σωστή απάντηση, αφού δεν απαιτούνταν υπογραφή του υποψηφίου δίπλα στη νέα ορθή επιλογή. Τα γραπτά των διαιτητών διορθώθηκαν σε μπαλκόνι ξενοδοχείου από τους Γ.Σαρρή και Θ.Κουρίδη, χωρίς τη συμμετοχή των άλλων μελών της ΚΕΔ. Με αυτό τον τρόπο εξηγείται ότι το σύνολο σχεδόν των διαιτητών κρίθηκαν επιτυχόντες μέσα σε ένα απόγευμα. Με την τακτική αυτή επιβάλλεται σε κάποιες ΕΠΣ η αντικατάσταση των μελών επιτροπών διαιτησίας που δεν αξιολογήθηκαν, ασχέτως αν πέτυχαν ή όχι στις εξετάσεις τους και κατά συνέπεια ελέγχεται ποιοι θα πρέπει να είναι στις επιτροπές διαιτησίας των ΕΠΣ και ποιοι όχι».

Πηγή: www.skai.gr