Νόμος για όλα μέσα σε 15 μέρες!

ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ  PAOK - ARIS (SUPERLEAGUE 2013-2014)

Σε νομοθετική ρύθμιση για την αθλητική δικαιοσύνη, το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και τη βία με υψηλότατα διοικητικά πρόστιμα για τις ΠΑΕ, προχωρεί το υφυπουργείο Αθλητισμού εντός 15 ημερών, όπως αποκαλύπει το SDNA.

Οι μεγάλες ειδήσεις προέκυψαν λίγα λεπτά μετά τις επίσημες δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους.

«Τα μολύβια έχουν πάρει φωτιά αυτές τις μέρες», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού, αποκαλύπτοντας πως η νομοθετική ρύθμιση που έχει προαναγγείλει, δεν θα προωθηθεί στη Βουλή μελλοντικά, αλλά άμεσα και συγκεκριμένα εντός 15 ημερών!

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι δεν θα πρόκειται για κάποια τροπολογία που θα τροποποιεί ισχύουσες διατάξεις, αλλά θα είναι ένα αυτούσιο νέο μίνι-νομοσχέδιο.

Στο νομοσχέδιο αυτό, θα προβλέπονται βαρύτατα διοικητικά πρόστιμα για τις ΠΑΕ, οι οπαδοί των οποίων προκαλούν επεισόδια. Δηλαδή, πέρα από τα πρόστιμα και τις όποιες ποινές θα επιβάλλει η αθλητική δικαιοσύνη, θα έρχεται επιπρόσθετα και το κράτος και θα επιβάλλει επιπλέον διοικητικά πρόστιμα που θα είναι «πολύ υψηλά», όπως είπε ο υφυπουργός.

Παράλληλα, ο Σταύρος Κοντονής με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει, παρεμβαίνει σε ζητήματα που ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι υφυπουργοί έχουν αποτύχει να επιβάλλουν, διότι διαχρονικά αποτελούσαν ευαίσθητα σημεία που… έθιγαν το αυτοδιοίκητο.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος:

Α) Θα αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και πλέον θα ψηφίζουν τα σωματεία και όχι οι πρόεδροι των Ενώσεων!

Β) Θα αλλάξει η σύνθεση και η λειτουργία όλων των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου! Συγκεκριμένα, οι πειθαρχικές επιτροπές θα απαρτίζονται πλέον ΜΟΝΟ από Τακτικούς δικαστές (όχι συνταξιούχους), ενώ θα προκύπτουν από κλήρωση που θα κάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και δεν θα τους επιλέγει η ομοσπονδία και οι διοργανώτριες Αρχές. Ο κ. Κοντονής είπε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την ΕΠΟ!

Όταν ρωτήθηκε για το αυτοδιοίκητο, ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε πως «δεν θέλουμε να αλλάξουμε αυτό το καθεστώς, το αυτοδιοίκητο θα ισχύει, αλλά στα ζητήματα αυτά έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας και θα παρέμβουμε».

Τέλος, αποκάλυψε πως ένα θέμα που έχει πέσει στο τραπέζι από πλευράς υφυπουργείου, είναι τα πρόστιμα που επιβάλει η αθλητική δικαιοσύνη και πληρώνουν οι ΠΑΕ, να κατατίθενται στην ΓΓΑ και να πηγαίνουν υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Η ΕΠΟ «κλωτσάει», καθώς με τα πρόστιμα καλύπτει μεγάλο μέρος από τα λειτουργικά της έξοδα. Το θέμα θα τεθεί εκ νέου επί τάπητος άμεσα.

Πηγή: www.sdna.gr