Νέα ποινική δίωξη για πλαστογραφία σε αυτούς που διοικούσαν την ΕΠΟ!

epo-logo

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης για το σκάνδαλο των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων 27  ΠΑΕ, όπως αποκάλυψε η «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Ήδη διαβίβασε το πόρισμά του, που αποτελείται από 115 σελίδες, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο. Η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου θα παραδώσει τη δικογραφία σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς.

Ο εισαγγελέας διώκει 38 φυσικά πρόσωπα με 4 κακουργήματα: Πλαστογραφία μετά χρήσεως, χρήση πλαστών εγγράφων, απάτη κατ” εξακολούθηση και απλή συνέργεια.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης, ο πρώην πρόεδρος του Ηρακλή Αντώνης Ρέμος, τρεις πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ (Β.Γκαγκάτσης, Σ.Πιλάβιος, Γ.Σαρρής), ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρ. Σταθόπουλος και ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Θ. Κουρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόσωπα που αναφέρονται είναι κατά περίπτωση κατηγορούμενοι στις υποθέσεις της «εγκληματικής οργάνωσης» και «κάρτας υγείας», ενώ ορισμένοι όπως ο Σαρρής και ο Σταθόπουλος είναι κατηγορούμενοι και στις δύο και τους έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Πηγή: www.soccerplus.gr