Νέα ανατροπή στην εγκληματική: Δήλωση αποχής έκανε ο Σταμαδιάνος

95B14CEFF37FB6AE6AEE27F767AB20D4

Νέα ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, έφερε στο φως η «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Μετά τις αποκαλύψεις της εκπομπής για τον διορισμό του υιού το προέδρου του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών Κωσταντίνου Σταμαδιάνου στην ΕΠΟ, υπήρξε μια πολύ σημαντική εξέλιξη.

Ο κ.Σταμαδιάνος προχώρησε σε δήλωση αποχής, η οποία θα κριθεί από άλλο Συμβούλιο Εφετών. Πλέον θεωρείται βέβαιο ότι η υπόθεση θα κριθεί από άλλον δικαστή, καθώς ο κ.Σταμαδιάνος ουσιαστικά αυτοεξαιρείται.

Προηγουμένως ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Παπαγεωργίου είχε προχωρήσει σε πειθαρχική και ποινική προκαταρκτική, ερευνώντας το ενδεχόμενο αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης από τη πλευρά του κ.Σταμαδιάνου.

Την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου θα αναλάβει είτε ένα από τα δυο άλλα Συμβούλια Εφετών είτε θα οριστούν τρεις δικαστές για να αποφασίσουν αν θα παραπέμψουν σε δίκη τους 35 κατηγορούμενους ή κάποιους από αυτούς.

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ: “Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΥΠΟΚΛΑΠΕΝΤΑ CD»

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας παραπέμπεται την προσεχή Παρασκευή στο ακροατήριο του Α” Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση Μπέου-Δαλούκα.

Σύμφωνα με το βούλευμα που αποκάλυψε η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ», »ο Αλέξης Κούγιας παραπέμπεται για να δικαστεί ως υπαίτιος για χρήση περιεχομένου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και συνομιλιών, εν γνώσει του ότι τα CD περιείχαν παρανόμως καταγραφείσες συνομιλίες».

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι ο κ.Κούγιας παρενέβη τηλεφωνικά τόσο σε ραδιοφωνική όσο και σε τηλεοπτική εκπομπή και γνωστοποίησε το περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών που είχαν αποτυπωθεί αθέμιτα.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα Μαρία Δημητριάδου, που υπογράφει το βούλευμα, ο κ.Κούγιας ισχυρίστηκε γεγονότα που μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη του τότε προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέου.

Όπως αναφέρεται στο δικαστικό έγγραφο ο κ.Κούγιας χαρακτήρισε τον κ.Μπέο »αρχιλαμόγιο», »παραγκάρχη», και »μέλος παρέας κακοποιών».

Μετά το παραπεμπτικό κακουργηματικό βούλευμα και σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο 2725/99, όπως τροποποιήθηκε με την διάταξη Φλωρίδη, ο Αλέξης Κούγιας δεν μπορεί να μετέχει στα διοικητικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πηγή: www.skai.gr