«Με νέα κυβέρνηση» η έφεση κατά Μαρινάκη, λόγω «βόμβας»…

marinakis23_0

Στις 30 Ιανουαρίου ορίσθηκε η δικάσιμος για την έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Σάββα Θεοδωρίδη. Άρα, όπως σχολίασε και ο εκ των συνηγόρων τους Σταύρος Γεωργακόπουλος, «η υπόθεση θα εκδικασθεί με νέα κυβέρνηση»…

Η έφεση αφορά την πρωτόδικη αθώωση λόγω αμφιβολιών των Μαρινάκη και Θεοδωρίδη για την υπόθεση της εισόδου των δύο ανδρών στα αποδυτήρια των διαιτητών, στο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Αστέρα Τρίπολης τον Μάιο του 2013.

Η εκδίκαση της έφεσης αναβλήθηκε, καθώς από το πρωΐ εκκενώθηκαν τα κτίρια του Εφετείου Αθηνών, ύστερα από τηλεφώνημα για βόμβα, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω οι ακροαματικές διαδικασίες και να μην προλάβει το δικαστήριο να εξετάσει την υπόθεση, η οποία είχε αριθμό πινακίου 16.

Σημειώνεται ότι ο συνήγορος των κατηγορούμένων ζήτησε να ορισθεί η νέα δικάσιμος, όχι στις 30 Ιανουαρίου αλλά σε πιο μακρινή ημερομηνία, επικαλούμενος φόρτο εργασίας, αλλά το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε το αίτημα.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ο β” αντιπρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, είχαν δικαστεί στις 28 Μαρτίου 2014 στο Στ” Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, όταν και κατηγορήθηκαν ότι με αθέμιτες ενέργειες προσπάθησαν να επηρεάσουν την εξέλιξη και το αποτέλεσμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Αστέρα Τρίπολης, με την παρουσία τους στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του αγώνα. Τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και ο Σάββας Θεοδωρίδης, αθωώθηκαν τελικά από το δικαστήριο, λόγω αμφιβολιών.