Κούγιας: Η εγκληματική οργάνωση δρα στο ποδόσφαιρο από το 1996

kougias-large

Στο γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, βρέθηκε την Παρασκευή ο γνωστός ποινικολόγος και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αλέξης Κούγιας, τελευταίος μιας μεγάλης σειράς μαρτύρων για την περιβόητη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Αλέξης Κούγιας κατέθετε επί περίπου 3,5 ώρες! Μπήκε στο γραφείο του ανακριτή περίπου στις 10:30 το πρωί και βγήκε στις 14:05, σε μια κατάθεση που κράτησε περισσότερο από κάθε άλλη στην πολύκροτη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ο Αλέξης Κούγιας κατάθεσε πολλά επιπλέον στοιχεία, σε σχέση με όσα είχε αναφέρει σε προηγούμενες καταθέσεις του. Παρά τα επιπλέον αυτά στοιχεία, ο ίδιος δεν φέρεται να διαφοροποιήθηκε από όσα είχε καταθέσει στον Αριστείδη Κορέα που άσκησε τις ποινικές διώξεις. Ωστόσο, έχει πολλά ακόμα να πει και γι” αυτό ανανέωσε το «ραντεβού» του με τον ανακριτή για τις 31 Μαρτίου.

Να σημειωθεί επίσης, ότι όπως και όλοι οι προηγούμενοι μάρτυρες που έχουν καταθέσει, έτσι και ο Αλέξης Κούγιας εντυπωσιάστηκε από τη δουλειά και την έρευνα που έχει κάνει ο Γιώργος Ανδρεάδης και τον όγκο των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει.

Αυτό που πρέπει, τέλος, να επισημανθεί, είναι πως επιβεβαιώνεται σε απόλυτο βαθμό η πληροφορία ότι ως το τέλος του Απρίλη, ο ανακριτής θα έχει ολοκληρώσει το έργο του. Λέγεται δε, ότι μέσα στο Πάσχα θα κληθούν και τα 16 πρόσωπα που διώκονται ποινικά προκειμένου να απολογηθούν.

Την ίδια στιγμή, φουντώνει πολύ έντονα η φημολογία ότι τα 16 αυτά πρόσωπα, δεν θα μείνουν… 16, αλλά θα αυξηθούν!

Κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε στο SDNA: «Κατέθεσα έναν μικρό όγκο από όσα ήθελα να πω διότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσα να μείνω παραπάνω. Η εκτίμησή μου είναι ότι η εγκληματική οργάνωση δρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το 1996».

Για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την δικαιοσύνη σχολίασε: «Υπάρχει θέληση για να αποδοθεί η δικαιοσύνη και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ο Ανδρεάδης. Θα πρέπει να τονίσω ότι έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά ο Κορέας».

Για το αν η τελευταία ευκαιρία να «καθαρίσει» το ελληνικό ποδόσφαιρο είπε: «Δεν είμαι καθόλου σίγουρος διότι και πιο παλιά είχαμε φτάσει στο ίδιο σημείο, αλλά δεν υπήρξε φως. Όμως  είμαι αισιόδοξος ότι η υπόθεση θα φτάσει στο τέλος της».

Πηγή: www.sdna.gr