Κοντονής:»H κυβέρνηση εργάζεται για να μην υπάρξει Grexit»

ÁÈÇÍÁ-ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ ÐÏËÉÔÉÓÌÏÕ ÐÁÑÁÄÏÓÇ-ÐÁÑÁËÁÂÇ.

Αισιόδοξος πως θα βρεθεί η χρυσή τομή και δεν θα φτάσουμε στο «Grexit» εμφανίστηκε ο Σταύρος Κοντονής σε δηλώσεις του έπειτα από το τέλος της συνάντησης με τον Γεν. Γραμματέα της UEFA όπου συζητήθηκε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υφ. Αθλητισμού:

«Η συζήτηση ήταν ειλικρινής, εποικοδομητική και παραγωγική. Δόθηκαν διευκρινίσεις στον κ. Ινφαντίνο για τα δυο ζητήματα που απασχολούν τις ομοσπονδίες. Για το αυτοδιοίκητο ισχύει η δήλωσή μου στη Βουλή ότι μπορεί να περιληφθεί στο νομοθετικό κείμενο. Από τον εκπρόσωπο της UEFA μου ζητήθηκε να απαντήσω αν γίνεται να περιληφθεί και στο νόμο. Του είπα ότι θα το εξετάσω και αν εγκριθεί από τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης, δεν υπάρχει πρόβλημα να το κάνουμε. Κατόπιν αυτού δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για τις ακριβείς θέσεις της κυβέρνησης πάνω στο θέμα.

Επίσης διευκρινίσαμε τη διαδικασία και τον τρόπο για την κλήρωση τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα. Είχε αξία το γεγονός ότι πρόκειται περί κληρώσεως και όχι ορισμού και ότι κάτι τέτοιο ισχύει σε όλες τις ομοσπονδίες, όπως και σε αυτή του μπάσκετ.

Επομένως αντιλαμβάνεστε ότι έγιναν αναλυτικές συζητήσεις και ότι ήρθησαν όλες οι σκιές και μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για θετική κατάληξη.

Μια μόνο απόκλιση υπάρχει κι αυτή αφορά στη δυνατότητα της κυβέρνησης να μπορεί να προβαίνει -μετά από σοβαρά επεισόδια- σε αποκλεισμό ομάδων από την Ευρώπη. Εκφράστηκαν οι απόψεις και των δυο πλευρών στο θέμα και εμείς καταθέσαμε και εναλλακτική πρόταση. Θα συζητηθεί περαιτέρω μέχρι την ολομέλεια, αλλά νομίζω ότι η εναλλακτική πρόταση θα καλύψει άπαντες. Πάντως θα ισχύσει αυτό που είπα χθες, ότι η απόφαση του υπουργού θα λαμβάνεται έπειτα από διαβούλευση με τις ομοσπονδίες.

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συζήτηση. Ευχαριστώ τους εκπροσώπους των κομμάτων και θεωρώ ότι οι ομοσπονδίες μπορούν να καταλήξουν πλέον με ασφάλεια σε συμπεράσματα γιατί σήμερα άκουσαν με αυθεντικό τρόπο τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση δε θέλει αποκλεισμό των ομάδων από την Ευρώπη γιατί σκέφτεται την Εθνική, αλλά και τους εργαζόμενους -τους ποδοσφαιριστές και όλους τους άλλους. Γι’ αυτούς εργαζόμαστε, φροντίζοντας να μη θιχτεί και ο κεντρικός πυρήνας του νομοθετήματος. Θέλω να πω σε όλους ότι τα μέτρα αυτά δε θα κριθούν τώρα που θεσπίζονται, αλλά στην εφαρμογή τους. Και να είναι σίγουροι όλοι ότι με την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα εφαρμοστούν απόλυτα και θα υπάρχει ισονομία».

Πηγή: www.soccerplus.gr