Κοντονής: Η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται, ούτε θα παρέμβει

9b8b91bd64294d9f4f56c0bf244fee67_xl

Συνάντηση με εκπροσώπους της Κασσιόπης, στην οποία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο δήμαρχος Κέρκυρας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη και ο νομικός σύμβουλος των Φαιάκων, είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Σε αυτή, οι προερχόμενοι από την Κέρκυρα θέλησαν να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να αποβάλει την ομάδα από τη Super League λόγω «εικονικής μεταβίβασης μετοχών», ζητώντας ισονομία και υποστηρίζοντας ότι η Κέρκυρα κέρδισε την παραμονή της στα γήπεδα και πως είναι άδικο να την χάσει από μία απόφαση που αφορά κάτι που έγινε στο παρελθόν και πιθανότατα να οφείλεται στην κόντρα κυβέρνησης-ποδοσφαίρου.

Σύσσωμη η αντιπροσωπεία παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε παρέμβαση, ενώ έθιξε το θέμα των αποφάσεων της ΕΕΑ για τις περίπτωση της ΠΑΕ ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και αυτή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, υποστηρίζοντας ότι αν και πρόκειτα για ίδες υποθέσεις η μεταχείρισή τους ήταν διαφορετική.

Από την πλευρά του ο κ. Κοντονής είπε: «Ουδεμία παρέμβαση έκανε στην ΕΕΑ. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο. Οι ομάδες έκαναν εφέσεις κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League.

Δεν έχουμε σκοπό να αντιδικήσουμε με την ΕΠΟ, αν τηρεί την νομιμότητα. Μπορεί να έχουμε διαφορές στην προσέγγιση, όμως η  κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται, ούτε θα παρέμβει.

Η ιστορία της κάθαρσης θα προχωρήσει βήμα-βήμα. Η ΕΕΑ έχει δυσαρεστήσει πολλούς με τις αποφάσεις που έχει πάρει».

Η προσφυγή της Κασσιόπης στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων θα εκδικαστεί την ερχόμενη Τρίτη (18/08, 12:00).

Οι αντιπροσωπεία της Κέρκυρας θα αποτελείται από τα εξής άτομα: Χρήστος Άνθης (αντιπρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου Κέρκυρας), Παντελής Αζαριάδης (Νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ), Αργυρός Βασίλης (Μέλος Δ.Σ. της ΠΑΕ), Κωνσταντίνος Νικολόπουλος (Δήμαρχος Κέρκυρας), Φωτεινή Βάκη (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας), Γαλιατσάτος Θεόδωρος (Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων), Βερδούσης Φίλιππος (πρόεδρος εθνικού κέντρου Κέρκυρας), Νικολέττα Πανδή (αντιπεριφερειάρχης περιφερειαρχής ενότητας Κέρκυρας), Γκούσης Κωνσταντίνος (Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας).

Πηγή: www.soccerplus.gr