Κοντονής: «FIFA και UEFA κατευθύνονται από την ΕΠΟ»

1209977_2

Άναυδος δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού με την στάση των FIFA και UEFA απέναντι στα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση μέσω του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι «κατευθύνονται από την ΕΠΟ».

Παράλληλα ο Σταύρος Κοντονής  υπογράμμισε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή με αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί το «Grexit».

Αναλυτικά όσα είπε σε διαδοχικές ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του:

«Όταν με είχαν ρωτήσει πριν μια εβδομάδα για το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων, είχα πει ότι θεωρώ ότι είναι αδύνατον, διότι εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρχει διαφάνεια, αξιοκρατία και το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι αξιόπιστο και να μην υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα αμφισβήτησης και καχυποψίας σε όλους τους φιλάθλους. Επομένως, όταν κάποιοι βλέπουν ότι γίνεται μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, εγώ είπα ότι θα πρέπει να μας επαινέσουν και όχι να μας επιβάλλουν κάποια κύρωση».

«Η ΕΠΟ γίνεται ο πολιορκητικός κριός για να έρθει η UEFA και η FIFA και να απειλούν σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο με έξωση. Εγώ, λοιπόν, απαντάω ευθέως ότι από τη στιγμή που μας έστειλαν αυτού του τελεσιγραφικού τύπου την επιστολή, υπάρχει κίνδυνος για έξωση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

«Το θέμα είναι ότι σε μια συζήτηση που ελπίζουμε να γίνει και να είναι εποικοδομητική και δημιουργική, διότι, αν μπουν στη μέση τελεσίγραφα δεν υπάρχει κανένα πεδίο συζητήσεως και συνεννοήσεως, αντιλαμβάνεστε ότι εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο. Εμείς θέλουμε η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνει εν κινήσει, δεν θέλουμε να σταματήσει η Εθνική ομάδα και οι ελληνικοί σύλλογοι να παίζουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

«Αν με ρωτάτε ποια είναι τα χρονικά περιθώρια, μπορώ να σας πω μέχρι τις 4-5 Μαΐου που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο από τη Βουλή. Ελπίζω να έχουμε μια δημιουργική συζήτηση με τους εκπροσώπους».

«Απορώ πώς είναι δυνατόν τη στιγμή που έχουμε τα πρώτα δείγματα, που έχουμε τον τρόπο γραφής, που όλοι έχουν καταλάβει τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση, να υπάρχουν δύο διεθνείς ομοσπονδίες οι οποίες κατευθύνονται από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία που δεν θέλουν να προχωρήσουν αυτά τα μέτρα. Είναι ένα πράγμα το οποίο με αφήνει άναυδο».

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια διαλόγου διότι πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι τελικά θα έρθει στην Αθήνα στη συζήτηση της βουλής ο αντιπρόεδρος της UEFA, όπου εκεί θα συζητηθούν διεξοδικά τα ζητήματα. Θα ακούσουμε όλες τις απόψεις και όπου υπάρχει δυνατότητα εναλλακτικής λύσης στην οποία θα συμφωνήσουμε, εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το ακολουθήσουμε. Δεν μπορεί να ακυρωθεί συνολικά η προσπάθεια της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: www.soccerplus.gr