Κοντονής: «Δε θα ξεκινήσει πρωτάθλημα χωρίς κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο»

ÁÈÇÍÁ-ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ ÐÏËÉÔÉÓÌÏÕ ÐÁÑÁÄÏÓÇ-ÐÁÑÁËÁÂÇ.

«Βόμβα» για το μέλλον του πρωταθλήματος της Super League για τη νέα σεζόν εκτόξευσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που δεν ισχύσει το πακέτο μέτρων που συμπεριλαμβάνει την λειτουργία καμερών σε όλα τα γήπεδα και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού ειστιηρίου, τότε η κυβέρνηση και ο ίδιος είναι αποφασισμένοι να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα της σεζόν 2015-2016.

«Θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Έχουν δοθεί 13 εκατ. ευρώ για να δημιουργηθούν οι προδιαγραφές λειτουργίας του μέτρου και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα τόσον καιρό. Το ίδιο θα γίνει και με το μέτρο με τις κάμερες. Το ανακοινώνω από τώρα ότι κανένα πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξεκινήσει αν δεν γίνει αυτό», τόνισε.

Ο υφυπουργός αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για διακοπή του πρωταθλήματος υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί ειλημμένη απόφαση, απλώς εξετάζεται και αυτό σαν ενδεχόμενο μέτρο.

Όσον αφορά τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε ότι συζήτησε ήδη για το θέμα με τον πρωθυπουργό, θα έχει νέα συνάντηση μαζί του σήμερα και θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να εκλείψει το φαινόμενο.

Παράλληλα όμως τόνισε ότι η πολιτεία δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει πειθαρχικά στις ομάδες, καθώς την αποκλειστική δικαιοδοσία έχουν οι διοργανώτριες αρχές της Super League και της Football League.

Ο κ. Κοντονής θα συναντηθεί σήμερα στις 13:00 με τις ηγεσίες των ΕΠΟ, Super League και Football League, ενώ στις 17:00 θα έχει συνάντηση με τον ΠΣΑΠ για να δει πώς αντιμετωπίζει το πρόβλημα ο Σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών.