Κοντονής: Αναβολή αγώνων για τουλάχιστον μία εβδομάδα στη Σούπερ Λίγκα

Screen Shot 2015-02-26 at 01.27.06

Διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας μόνο και για μια αγωνιστική (θα υπάρξει νέα συνάντηση την επόμενη Τετάρτη) είναι η επίσημη απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή μετά το ραντεβού που είχε πριν από λίγο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

«H απόφαση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για να πατάξουν την βία είναι οριστική και αμετάκλητη. Η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Επιχειρηματικά συμφέροντα που αναπτύσσονται κατά απαράδεκτο τρόπο στον χώρο του αθλητισμού δεν θα τα ανεχθούμε. Έλαβα σήμερα εισηγήσεις της ΕΛ.ΑΣ και της ΔΕΑΒ για το έκρυθμο της κατάστασης», τόνισε ο κ. Κοντονής και συνέχισε:

«Υπό αυτή την έννοια είναι αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή. Είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται τόσες για τις λέσχες φιλάθλων όσο και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Την άλλη Τετάρτη θα τα ξαναπούμε με τις αρχές και θα δούμε τι έκαναν. Αν έχουμε τα ίδια πάλι δεν θα γίνουν αγώνες την μεθεπόμενη Κυριακή. Ελπίζω και εύχομαι όσα συζητήσαμε να υλοποιηθούν. Η κυβέρνηση ό,τι έχει υποσχεθεί θα τα υλοποιήσει. Θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να καταπολεμηθεί η βία. Το νομοθετικό πλαίσιο παρέμβασης της κυβέρνησης σε τέτοια ζητήματα είναι σαθρό και ανύπαρκτο. Θα το ενισχύσουμε για να λυθεί δια παντός το πρόβλημα! Χρειάζεται η συμπαράσταση όλων όσοι λένε ότι συμφωνούν με την Κυβέρνηση. Αυτό λένε όλοι οι εκπρόσωποι ομάδων που συναντήθηκα μαζί τους. Αν τα εννοούν να το κάνουν πράξεις».

Αναφερόμενος στις εκκρεμότητας και στο αυτοδιοίκητο, ο υφυπουργός ανέφερε:

«Ζητάμε να δρομολογηθούν εξελίξεις. Για παράδειγμα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, δεν θα έχει ολοκληρωθεί την άλλη Τετάρτη. Όμως αν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, μπορούμε να δούμε με κατανόηση το θέμα. Αναμένουμε και για τη μεθεπόμενη αγωνιστική τις εισηγήσεις ΕΛΑΣ και ΔΕΑΒ για να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Η παρέμβαση που κάνουμε σήμερα γίνεται δυνάμει αυτών των εισηγήσεων. Άνευ αυτών το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει. Θα εξαντλήσουμε νομοθετικά όλες τις πιθανότητες. Δεν πιστεύω στις αυτοκαθάρσεις και τις αυτοκριτικές, όταν συνδυάζονται με ανθρώπινες δραστηριότητες που έχουν ως κίνητρο το κέρδος. Οι ομάδες ποδοσφαίρου είναι ανώνυμες εταιρίες και θέλουν το κέρδος. Όσοι περιφρονούσαν τις αποφάσεις της Πολιτείας για το κοινό περί δικαίου αίσθημα για καθαρό πρωτάθλημα, μπορούν να προσαρμοστούν και να κατανοήσουν ότι η ανοχή του ελληνικού εξαντλήθηκε».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κ. Κοντονής είχε αρχικά ανακοινώσει την επ’ αόριστον αναβολή όλων των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, στην συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ΕΠΟ, Super League και Football League, στα γραφεία της ΓΓΑ.

Ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε μέτρα που πρέπει να ληφθούν από ‘δω και πέρα, όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας σε όλα τα γήπεδα και η μετατροπή των συνδέσμων σε λέσχες.

Είχε ξεκαθαρίσει ότι θα υπάρξει αναβολή όλων των αγώνων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα -όχι για συγκεκριμένο διάστημα- αλλά έως ότου διαπιστωθεί ότι θ’ αρχίσουν να τηρούνται οι σχετικές δεσμεύσεις από τις ομάδες, απόφαση από την οποία φαίνεται ότι έκανε «μισό» βήμα πίσω, μετά τις δηλώσεις του έξω από τη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη φετινή σεζόν έχει ήδη διακοπεί δύο φορές το πρωτάθλημα

Η απόφαση έρχεται και στον απόηχο του επεισοδιακού χθεσινού Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, όπου εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς και εκτός ελέγχου καταστάσεις, με αποτέλεσμα τη διακοπή του έπειτα από χτύπημα στο πρόσωπο που δέχθηκε ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Β. Κωνσταντίνου, από άνδρα που φέρεται να ανήκει στην προσωπική φρουρά του προέδρου του Ολυμπιακού.

Πηγή: www.kathimerini.gr