Κινδυνεύει με υποβιβασμό η Κέρκυρα για παρένθετο πρόσωπο στη μετοχική της σύνθεση

kerkyra

Έγγραφο ντοκουμέντο που αποδεικνύει την ύπαρξη παρένθετου προσώπου στη μετοχική σύνθεση της Κέρκυρας αποκάλυψε η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ». Βάσει του αθλητικού νόμου η ομάδα του Ιονίου κινδυνεύει με υποβιβασμό, όπως είχε συμβεί το 2011 σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.

Το έγγραφο είναι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν στις 17/12/2013 ο Γιώργος Λιμπάντσης και ο Χαρίτων Κουτσούρης, οι οποίοι ομολογούν ότι ο σημερινός μεγαλομέτοχος της ομάδας Αθανάσιος Ίσσαρης είναι αχυράνθρωπος! Στο συμφωνητικό οι δύο άνδρες αναγνωρίζουν ότι ουσιαστικός κύριος της πλειοψηφίας (65%) των μετοχών του ΑΟΚ είναι ο Λιμπάντσης, καθώς «προσωπικοί λόγοι δεν του επιτρέπουν να συμβληθεί ο ίδιος ως αγοραστής».

Η εκπομπή αποκάλυψε τρεις επιβαρυντικές καταθέσεις για το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Α.Κ. για την υπόθεση του NOOR-1, του πλοίου που μετέφερε δύο τόνους ηρωϊνης.Μάλιστα η ανακρίτρια Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Με τη «Δίκη» επικοινώνησε ο προφυλακισμένος εφοπλιστής Μ.Γ., ο οποίος για πρώτη φορά δημοσιοποίησε τις σκέψεις του, κάνοντας την παρακάτω γραπτή δήλωση: «Απο την πρώτη στιγμη και με συνέπεια δήλωνα την απόλυτη αθωότητα μου. Μέσο του συνηγόρου μου είχα δηλώσει οτι θα περιμενω τις εξελίξη της ανάκρισης η οποία και ειναι η μονη αξιόπιστη πηγή. Λόγω της επιμονής της κυρίας ανακρίτριας και της μεθοδικης έρευνας των λιμενικών αρχών μετα απο 11 μηνες φαίνεται οτι το βάρος που σηκώνω δεν μου ανήκει. Συνεπής στην αρχική μου θεςη θα περιμενω το πέρας της ανάκρισης όπου και θα βγουν τα τελικά συμπέρασματα. ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΧΘΕΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ».

Επίσης η αντιεισαγγελέας εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου απέστειλε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Ισίδωρο Ντογιάκο το πόρισμα του ελεγκτικού συμβουλίου της ΓΓΑ για την ΕΠΟ, το οποίο από το 2001 έμεινε σε πολιτικά συρτάρια. Το πόρισμα περιγράφει παραβάσεις κακουργηματικού χαρακτήρα προσώπων που εμπλέκονται και σήμερα στη διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η κυρία Σακελλαροπούλου επισημαίνει στο κατεπείγον έγγραφο της τον κίνδυνο παραγραφής των κακουργημάτων, καθώς τα πλημμελήματα έχουν ήδη παραγραφεί.

Τέλος, στην εκπομπή παρουσιάστηκε η φόρμα που πρέπει να υπογράψει οποιαδήποτε ομάδα που θέλει να συμμετάσχει στις διοργανώσεις της UEFA. Στη φόρμα πρέπει να υπογραφεί ως απαραίτητη προϋπόθεση ότι «επιβεβαιώνεται ότι η προαναφερόμενη ομάδα δεν έχει άμεσα ή έμμεσα σχέση με καμία δραστηριότητα που στοχεύει τη χειραγώγηση των αγώνων σε εθνικό ή διεθνές επίπεδό» (Ισχύει από 27/4/2007).

Πηγή: www.skai.gr