Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

E5E6BB8A2B8FD264E0B0554C4D67AC70

Με τίτλο «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» κατατέθηκε την Τρίτη (21/04) στην Βουλή ο αθλητικός νόμος, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το άρθρο 29 που αφορά το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

«Καταργείται η διάταξη του πρώτου εδαφίου της παρ.12 του άρθρου 29 του μ.3479/2006, που προβλέπει τη δυνατότητα ρύθμισης αυτόνομα από την ΕΠΟ και τα όργανά της, όλων των θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας και οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου» αναφέρει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο για το θέμα.

Με βάση τον νέο νόμο «αναβαθμίζεται ο ρόλος του αρμοδίου για τον αθλητισμό Υπουργού, ενώ καθίσταται σαφές πως υποχρεούνται τα ΤΑΑ (Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών) να έχουν εγκαταστήσει τα δικά τους ηλεκτρονικά συστήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν…, βαρυνόμενοι με τη συντήρησή τους».

Παράλληλα, «απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων στις Λέσχες Φίλων των Αθλητικών Σωματείων που δεν λειτουργούν νομίμως», ενώ σε αντίθετη περίπτωση «κάθε μέλος της διοίκησης του υπαίτιου ΤΑΑ τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών και με χρηματική ποινή 10.000 ευρώ».

Πηγή: www.soccerplus.gr