Κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε!

petros-konstantineass-570

Δεν του βγήκε σε κακό ο γκρεμισμένος φούρνος του κυρίου  Πέτρου Κωνσταντινέα, μιας και ο πρώην διατητής εκλέχτηκε βουλευτής του νομού Μεσσηνίας, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με 5.979 ψήφους.

Το Φεβρουάριο του 2012, ο νεοεκλεγείς βουλευτής είχε πάλι συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας, όταν ο φούρνος του έχει καταστραφεί από έκρηξη βόμβας με τους δράστες να παραμένουν ακόμη και σήμερα άγνωστοι. Τότε, από τύχη δεν είχαμε θρηνήσει θύματα, αφού ο Πέτρος Κωνσταντινέας, είχε αργήσει να πάει στο μαγαζί του γλυτώνοντας έτσι από, πιθανότατα,  βέβαιο θάνατο. Η βομβιστική ενέργεια εξετάσθηκε από τον εισαγγελέα Αρ. Κορέα στο πλαίσιο της έρευνας για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο και περιλαμβάνεται στη σχετική δικογραφία.

Στην ένορκη κατάθεσή του ο πρώην διαιτητής του συνδέσμου Μεσσηνίας είχε τότε ισχυριστεί ότι παραμονές του αγώνα ΠΑΕ Ξάνθης – Ολυμπιακού  στον οποίο είχε οριστεί διαιτητής, ο Θόδωρος Κουρίδης, πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ επισκέφθηκε με συνοδό του το φούρνο που ο Κωνσταντινέας διατηρούσε στην Καλαμάτα, λέγοντάς του τα εξής: «… πρόσεχε το παιχνίδι εκεί πάνω που πας, γιατί είναι δύσκολα για τον πρόεδρό σου και για όλους μας. Πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός… Μη φοβάσαι τον Βασσάρα, τη Δευτέρα ή την Τρίτη φεύγει… Δεν γνωρίζει ο Σταθόπουλος ότι έχω έρθει…» και ότι εκείνος του απήντησε: «Εγώ θα παίξω όπως πάντα δεν χρωστάω σε κανένα».

Την ίδια ημέρα, ο Κωνσταντινέας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας Αριστείδη Σταθόπουλο στην κεντρική πλατεία της πόλης ύστερα από αίτημα του τελευταίου. Κατά τη συνάντηση αυτή, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας έδειξε να μη γνωρίζει τη συνάντηση Κουρίδη – Κωνσταντινέα, αλλά μόλις την πληροφορήθηκε, απευθυνόμενος στον διαιτητή είπε: «…Α, ήρθε ο Θόδωρος… δύσκολα τα πράγματα… πρέπει να κερδίσει ο Ολυμπιακός… πρόσεξε μην πέσει κανένας παίκτης στην περιοχή και δεν δώσεις πέναλτι… όλοι οι συνεργάτες σου είναι εντάξει και μη φοβάσαι τον παρατηρητή διαιτησίας… πρέπει για το καλό σου και για το καλό όλων μας να κερδίσει ο Ολυμπιακός…».  Ωστόσο ο Πέτρος Κωνσταντινέας αποδείχθηκε ανεπίδεκτος «κατηχήσεως»  και προετοίμασε τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας ότι «θα παίξει αυτό που βλέπει και ας κερδίσει ο καλύτερος και πιο τυχερός».

Μετά το τέλος του αγώνα και την ήττα του Ολυμπιακού, η ομάδα του Πειραιά εξέφρασε έντονα παράπονα και διαμαρτυρίες. Μάλιστα ακολούθησε συνάντηση Σταθόπουλου με τον Κωνσταντινέα κατά την οποία ο Σταθόπουλος απαίτησε την έγγραφη παραίτησή του, ενώ τον πίεσε να ζητήσει συγγνώμη για τη διαιτησία του. Το βράδυ της ίδιας ημέρας με έγγραφη ανακοίνωσή  του στον Τύπο, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του διαιτητή, πριν μάλιστα συνταχθεί η έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας.

Λίγες μέρες αργότερα, άγνωστοι πέταξαν πέτρες και έσπασαν την τζαμαρία του αρτοποιείου του Κωνσταντινέα, ενώ στις 22-2-2012 τοποθετήθηκε από άγνωστους δράστες εκρηκτικός μηχανισμός, από τον οποίο καταστράφηκε ο φούρνος του πρώην διαιτητή.

Ευχόμαστε ολόψυχα στον κύριο Κωνσταντινέα, ως βουλευτής να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά του, μακριά από προειδοποιήσεις, εκφοβισμούς και μαφιόζικους εμπρησμούς του υποκόσμου.