Καλεί και τον Ολυμπιακό για «καμπάνα» ο Κοντονής!

1337088_0

O Σταύρος Κοντονής αναμένεται να επιβάλει πρόστιμο και στον Ολυμπιακό για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο εκτός έδρας ματς με τη Βέροια!

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, ο Σταύρος Κοντονής αναμένεται να καλέσει και την ΠΑΕ Ολυμπιακός προκειμένου να της επιβάλει διοικητικό πρόστιμο, που βάσει Νόμου κυμαίνεται από 10.000 έως 1.000.000 ευρώ (πιθανότατα θα επιβληθεί το κατώτερο).

Να σημειωθεί πως η ποινή αυτή, είναι τελείως ξεχωριστή από τη 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και το πρόστιμο των 43.000 ευρώ που έχει επιβάλει στους Πειραιώτες το πειθαρχικό όργανο της Super League. Ποινή για την οποία ο Ολυμπιακός έχει ασκήσει έφεση που εκδικάζεται την Τετάρτη 11/11 το μεσημέρι.

Βγάζει ψεύτη τον Μήτσιο ο δικαστής για το Βέροια – Ολυμπιακός

Εν τω μεταξύ, στο σκεπτικό για αυτή την ποινή της μίας αγωνιστικής που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό, ο αθλητικός δικαστής αναφέρει πως αυτά που έγραψε ο Μήτσιος στο φύλλο αγώνα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα!

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης, ο Ηπειρώτης ρέφερι ανέγραψε ψευδώς στο φύλλο αγώνα ότι με τη ρίψη του πρώτου πυρσού στο 19’ διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι προκειμένου να απομακρύνει (ο ίδιος!!!) τον πυρσό!

Στο σκεπτικό-κόλαφος για τον Μήτσιο, αναφέρει: «Η συναφώς αναγεγραμμένη παρατήρηση στο συνταχθέν από το διαιτητή φύλλο αγώνος, περί του ότι ο τελευταίος προέβη σε προσωρινή διακοπή του αγώνα, προκειμένου να απομακρύνει τον εν λόγω πυρσό, δεν ανταποκρίνεται στα πράγματι συμβεβηκότα. Πλέον συγκεκριμένα, από το επισκοπηθέν οπτικοακουστικό υλικό, δεν αποδεικνύεται ότι ο διαιτητής διέκοψε, για την ως άνω αιτία, τον αγώνα, στο 20’ λεπτό αυτού, ούτε, δε, ότι απομάκρυνε ο ίδιος ή οι βοηθοί του τον εν λόγω πυρσό από τον κυρίως αγωνιστικό χώρο».

Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό στελεχών του Ολυμπιακού ότι η ΠΑΕ έπρεπε να μείνει ατιμώρητη επειδή δεν είχε λάβει εισιτήρια για το συγκεκριμένο παιχνίδι, άρα δεν είχε και ευθύνη, ο δικαστής τον αποδομεί πλήρως. Συγκεκριμένα, επικαλείται το άρθρο 14, παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κώδικα, που αναφέρει ότι η ΠΑΕ φέρει την αντικειμενική ευθύνη ακόμα και αν δεν έχει πάρει εισιτήρια, με την προϋπόθεση ότι φιλοξενείται «ικανός αριθμός φιλάθλων της εγκαλούμενης ΠΑΕ» σε συγκεκριμένη θύρα (στη θύρα 6 εν προκειμένω).

Επίσης, το πειθαρχικό όργανο με το σκεπτικό του, αποδομεί πλήρως και τον ισχυρισμό ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έπρεπε να τιμωρηθεί επειδή δεν πρόκειται για φωτοβολίδα, αλλά για απλό πυρσό.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 15, παράγραφος 3β, στοιχείο ε. του Πειθαρχικού Κώδικα, προβλέπει ποινή έδρας όχι μόνο για ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής (έστω και μίας), αλλά «και κάθε άλλου αντικειμένου, που δύναται να προκαλέσει σωματική βλάβη σε όλους όσους νόμιμα ευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου». Ο πρόεδρος του οργάνου το αιτιολογεί: «Οι δύο πυρσοί ερρίφθησαν στο 19’ και στο 40’ αντιστοίχως εντός του (κυρίως) αγωνιστικού χώρου, κατά την εξέλιξη του επίμαχου αγώνα και, μάλιστα, σε σημεία του αγωνιστικού χώρου, όπου ευρίσκονταν εγγύτατα οι παίκτες των διαγωνιζόμενων ομάδων, με αποτέλεσμα να προκαλείται κίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα, ως εκ της αυτόδηλης επικινδυνότητας αμφοτέρων των αναμμένων πυρσών».

Τέλος, για το ότι ο Μήτσιος δεν διέκοψε τον αγώνα, ο δικαστής τον «αδειάζει» εκ νέου, μιλώντας για «αυθαίρετη παραβίαση της υποχρέωσής του να διακόψει οριστικά»!

Παράλληλα όμως, ο δικαστής υπερασπίζεται και νομικά με το σκεπτικό του, το δικαίωμά του να επιβάλει ποινή έδρας, παρά το γεγονός ότι ο αγώνας δεν διεκόπη: «Η εκ μέρους του διαιτητή αυθαίρετη παραβίαση της υποχρεώσεώς του να διακόψει οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, συνεπεία της ρίψεως των ανωτέρω αντικειμένων, που ήσαν πρόσφορα να προκαλέσουν σωματικές βλάβες στους νομίμως ευρισκόμενους στον αγωνιστικό χώρο, δεν αποστερεί από το παρόν Πειθαρχικό Όργανο τη δυνατότητά του να εφαρμόσει τον πειθαρχικό κανόνα δικαίου και να επιβάλει την απειλούμενη από αυτόν πειθαρχική κύρωση, δοθέντος ότι η προεκτεθείσα υποχρέωση του διαιτητή δεν ανάγεται σε στοιχείο του πραγματικού του ως άνω κανόνα δικαίου, η συνδρομή του οποίου πρέπει να συντρέχει για την εφαρμογή του».

Πηγή:  www.sdna.gr