Κακουργηματικά κατηγορούμενος για σκάνδαλο 29 εκατ. ευρώ ο Γκιρτζίκης

FFE02E2D39F0DD25840B48FFE1477228

H «Δίκη στον ΣΚΑΙ» παρουσίασε απόσπασμα εισαγγελικού πορίσματος στο οποίο αποκαλύπτεται ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ και υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης είναι κακουργηματικά κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή.

Στο πόρισμα που συνέταξε η επίκουρος εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Αγγελική Κουρινιώτη υπό την επίβλεψη του αρμόδιου οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου προκύπτει ότι «υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να κινηθεί ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της απιστίας με ενέργεια και παράλειψη» σε βάρος του κ.Γκιρτζίκη και άλλων 22 προσώπων.

Από τις ενέργεις και παραλείψεις των κακουργηματικά κατηγορουμένων η κ.Κουρινιώτη συμπεραίνει ότι «η ΕΠΟ υπέστη ζημία συνολικού ποσού 29.037.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ».

Στο διάστημα των επίδικων συμβάσεων ο κ.Γκιρτζίκης ήταν αναπληρωτής ταμίας και στη συνέχεια ταμίας της ΕΠΟ.


Πιστός στην ένορκη κατάθεση του για την εγκληματική οργάνωση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, δήλωσε ο ποινοικολόγος Αλέξης Κούηγιας μιλώντας στη «Δίκη στον ΣΚΑΙ». Ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής είπε οτι δεν αλλάζει γνώμη και δεν αναιρεί τίποτα για το κύκλωμα, που λυμαίνεται την ΕΠΟ και την διαιτησία.

Πηγή: www.skai.gr