Ύποπτα για χειραγώγηση τα ΟΣΦΠ – Κέρκυρα, Ηρακλής Ψ. – ΑΕΚ

590_f772c0698cf1aa20e2224a5f19c79093

Συνεχίζουν να φτάνουν στα γραφεία της ΕΠΟ με αποστολέα την UEFA, φάκελοι για ύποπτα για χειραγώγηση ματς  στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αυτή τη φορά πρόκειται για τις αναμετρήσεις Ηρακλής Ψαχνών – ΑΕΚ, Αναγέννηση Καρδίτσας – Λάρισα και Ολυμπιακός – Κέρκυρα.

Ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος των ΠΑΕ ΑΟΚ Κέρκυρας, ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών και ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας για αλλοίωση αποτελέσματος κατά παράβαση των άρθρων 20 και 22 του πειθαρχικού κώδικα της  ΕΠΟ.

Όπως έχει αναφέρει το Soccerplus σε παρόμοιες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, οι συγκεκριμένες ΠΑΕ αναμένεται να αθωωθούν διότι η ΕΠΟ στον πειθαρχικό της κώδικα έχει βάλει ως προϋπόθεση ότι για να υπάρξει τιμωρία ομάδας πρέπει να εμπλέκονται άνω των δύο ποδοσφαιριστών.

Ωστόσο από την στιγμή που δεν ασκείται δίωξη σε βάρος παικτών, οι σύλλογοι αναμένεται να απαλλαχθούν από τις κατηγορίες όπως έχει γίνει και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις που ασκήθηκε δίωξη για χειραγώγηση αποτελέσματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη για πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ σε βάρος:

1. Της ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών (αγώνας Football League, Ηρακλής Ψαχνών – ΑΕΚ της 19/3/2015).

2. Της ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας (αγώνας Football League, Αναγέννηση Καρδίτσας – Λάρισα της 22/3/2015).

3. Του ΑΟΚ Κέρκυρα (αγώνας Super League, Ολυμπιακός – Κέρκυρα της 22/3/2015)».

Πηγή: www.soccerplus.gr