Υπό έρευνα οι χειρισμοί δικαστικών στην υπόθεση των «στημένων»

iniesta

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε με πρωτοβουλία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες που έγιναν σχετικά με τους χειρισμούς δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες.

Η έρευνα που διατάχθηκε αφορά στη διακρίβωση, τυχόν, ποινικών αδικημάτων από τον εισαγγελέα εφετών που πρότεινε στο δικαστικό συμβούλιο, αλλά και εφέτη που μετείχε στο Συμβούλιο Εφετών που εξέδωσε και το παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση. Η σχετική αναφορά που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση έγινε από τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση Αχιλλέα Μπέο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αναφορά του ο Αχιλλέας Μπέος έχει καταγγείλει ότι οι χειρισμοί των ελεγχομένων, δικαστικού και εισαγγελέα, υπήρξαν μή νόμιμοι. Παράλληλα ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Νικόλαος Λεοντής διέταξε πειθαρχική έρευνα για τον εν λόγω εφέτη μετά καταγγελίες που διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης σε θέματα Διαφθοράς κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλo.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον Εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Πούλιο, που χειρήστηκε την υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011 και πρότεινε τους κατηγορούμενους και τα αδικήματα προς το Συμβούλιο Εφετών και τον Εφέτη, Γιάννη Τζιμπλάκη που ήταν εισηγητής της υπόθεσης προς το Συμβούλιο Εφετών και όπως αποκάλυψε η «Δίκη στον ΣΚΑΪ» είχε τηλεφωνική επικοινωνία με πρόσωπο που εργαζόταν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο πρόεδρος της οποίας αρχικά κατηγορείτο και στην συνέχεια οι κατηγορίες προς το πρόσωπό του αποσύρθηκαν.

Πηγή: www.soccerplus.gr