Ή νόμοι για όλους από χθες ή φεύγεις!

kontonisbanias2
Δέκα λεπτά πριν ανακοινωθεί η βαρύτερη ποινή για τα όσα έγιναν στην Λεωφόρο την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ανέβασα το άρθρο , που προέβλεπα, ότι ενδεχόμενη ποινή με αφαίρεση βαθμών θα είναι σκάνδαλο μετά τα έγγραφα, που είχε στείλει η διοίκηση του Παναθηναϊκού , με τα οποία ζητούσε να γίνει χωρίς κόσμο το παιχνίδι, ενώ τηλεφωνικά ο Αλαφούζος είχε ζητήσει από τον Υφυπουργό να αναβάλει το παιχνίδι, από την στιγμή, που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού παραβιάζοντας τα μέτρα ασφαλείας, που είχαν ληφθεί αποφάσισε να κάτσει στον πάγκο και όχι  στο μπουθ. Τελικά η ποινή επιβλήθηκε. Το θέμα μας δεν είναι η ποινή τόσο, όσο , ότι οι ποινές στο ελληνικό πρωτάθλημα εφαρμόζονται μόνο για τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Μόνο σε αυτές τις δύο ομάδες έχουν αφαιρεθεί βαθμοί για επεισόδια (και στον Παναθηναϊκό δύο φορές).

Για την Ριζούπολη (που ήταν τα πιο σοβαρά επεισόδια) ο Ολυμπιακός έφαγε  δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Το 2005, που έγιναν επεισόδια σοβαρά μεταξύ οπαδών Πανιωνίου και Ολυμπιακού εντός αγωνιστικού χώρου, πριν το ματς αρχικά υπήρξε αφαίρεση βαθμών -3 αλλά κατέβηκαν οι βουλευτές Πειραιά στους δρόμους και η απόφαση ακυρώθηκε. Το 2011 στο ντέρμπι , που είχαν γίνει όργια και από διαιτητές (το γκολ του Κατσουράνη και άλλα) είχε γίνει επίθεση σε παίκτες του Παναθηναϊκού με την λήξη του αγώνα, είχε πέσει βόμβα μολότοφ, είχε γίνει επίθεση φραστική του προέδρου Ολυμπιακού στον Σισέ και άλλα πολλά ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 140.000 ευρώ πρόστιμο. Πέρυσι στο 0-3 έφαγε καπνογόνο ο Μπέργκ στον πανηγυρισμό του διάφορα αντικείμενα ο Αμπέντ στον δικό του πανηγυρισμό, μπήκαν λίγο πριν το τέλος του αγώνα οπαδοί του Ολυμπιακού στον περιβάλλοντα χώρο πίσω από το ένα τέρμα και ανάγκασαν τον πάγκο του Παναθηναϊκού να φύγει τρέχοντας για τα αποδυτήρια, ενώ ο Σιδηρόπουλος το έληξε πρόωρα αντί να το διακόψει μέχρι να επιστρέψουν οι οπαδοί τις θέσεις τους, η αλλιώς να το διακόψει οριστικά. Η ποινή του Ολυμπιακού; 1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 30.000 ευρώ.

Και φθάνουμε στο φέτος. Στο παιχνίδι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ τραυματίστηκε ο Γλύκος από καπνογόνο, που έπεσε πάνω του με αποτέλεσμα να γίνει διακοπή, για να  του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες , ενώ στο τέλος του αγώνα οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πήραν στο κυνηγητό τον Φακούντο Περέιρα και λίγο πριν αποχωρήσει για τα αποδυτήρια συνεπλάκησαν μαζί του. Η ποινή; 7.000 ευρώ. Και πάμε στην προηγούμενη αγωνιστική. Στο Ηράκλειο οι παίκτες του Παναθηναϊκού μετά την λήξη του αγώνα με τον ΟΦΗ περίμεναν 20 λεπτά να μπουν στα αποδυτήρια και μπήκαν μέσα από βροχή καπνογόνων και βροχή από κροτίδες και διάφορων αντικειμένων και ένα από αυτά τραυμάτισε τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου, στον οποίο έγιναν ράμματα. Ποινή; 1 αγωνιστική και 25.000 ευρώ.

Επειδή πλέον είναι φανερό, ότι μας δουλεύουν μέσα στα μούτρα μας και είναι θρασύτατοι δύο πράγματα θα πω. Το ένα απευθύνεται στον κ. Κοντονή. Κύριε Κοντονή αν περιμένετε να λυθούν τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου από τα τουρνικέ και το ηλεκτρονικό εισιτήριο μάλλον δεν ξέρετε ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που προκαλούν την βία. Αν έχετε βούληση, για να αλλάξετε κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και από την στιγμή που λέτε ότι θα παρέμβετε ακόμα και αν αποκλειστούν οι ομάδες από την Ευρώπη κάντε το. Ξηλώστε όλες τις πειθαρχικές επιτροπές, στείλτε σπίτι τους όσους τιμωρούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά , ξηλώστε την ΕΠΟ και αλλάξτε τον τρόπο διεξαγωγής εκλογών, ξηλώστε την ΚΕΔ, που κάνει τους ορισμούς στείλτε σπίτια τους διαιτητές, όπως τον Αρετόπουλο, που στο ματς Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ δεν έγραψε τίποτα για τον τραυματισμό του Γλύκου, αν και έγινε μπροστά τα μάτια του, και σταματήστε το πρωτάθλημα μέχρι να γίνουν όλα αυτά και να ολοκληρωθούν τα δικαστήρια για την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν δεν τα κάνετε όλα αυτά θα γίνετε και εσείς ένας αναλώσιμος Υπουργός, που πέρασε και δεν ακούμπησε. Αυτά όχι αύριο, αλλά χθες.

Το δεύτερο που θέλω να πω είναι στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζο και του μεταφέρω μηνύματα από πολλούς φίλους της ομάδας , που από χθες το βράδυ μου στέλνουν. Η απαιτείς να εφαρμοστούν οι νόμοι για όλους, να αλλάξουν όλα αυτά, που έγραψα από χθες, όχι από αύριο, και  με άμεσες ενέργειες, η παίρνεις την ομάδα και φεύγεις από το πρωτάθλημα και άστους να παίζουν μόνοι τους. Μέση λύση δεν υπάρχει. Η πλειονότητα του κόσμου του Παναθηναϊκού είναι ήδη εκτός ορίων και δεν αντέχει άλλο… Με σημαδεμένη τράπουλα δεν πρόκειται ποτέ να σηκώσεις κεφάλι

Πηγή: www.gazzetta.gr