Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης»

Screen Shot 2015-04-08 at 13.14.35

Σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Αρ. Κορέα στην «εγκληματική οργάνωση» του ποδοσφαίρου μετείχαν επτά πρόσωπα εκ των οποίων τα έξι ήταν θεσμικοί ή υπάλληλοι της ΕΠΟ.

Η «εγκληματική οργάνωση» συγκροτήθηκε από τρεις αξιωματούχους της ΕΠΟ (δύο μέλη του ΔΣ και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος) και στη συνέχεια τη διεύθυνσή της ανέλαβε πρόεδρος ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, ρο ένα εκ των δύο μελών του ΔΣ και το υψηλόβαθμο στέλεχος.

Στα δύο μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ και το υψηλόβαθμο στέλεχος της ομοσπονδίας ασκείται ποινική δίωξη για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και κατά περίπτωση απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Στον πρόεδρο ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας ασκείται ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης κατά συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και ηθική αυτουργία σε δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Στα δύο μέλη της ΚΕΔ ασκείται ποινική δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, β) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, γ) απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, δ) δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Για το τρίτο μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία. Οι διώξεις είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή: www.soccerplus.gr