Η ΕΠΟ συζητά πιθανό διαζύγιο με Χιου Ντάλας

νταλ

Η αποκατάσταση του Κύρου Βασάρα στον ρόλο του υπεύθυνου ανάπτυξης διαιτησίας, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην αποχώρηση του Χιου Ντάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο προσυμβούλιο που προηγήθηκε του ΔΣ της Πέμπτης συζητήθηκε «διακριτικά» η πιθανότητα της οριστικής λήξης της συνεργασίας του Σκωτσέζου με την ΕΠΟ.

Στην αρχή της φετινής σεζόν ο 56χρονος παλαίμαχος διαιτητής είχε αναλάβει τον ρόλο του αρχιδιαιτητή της Super League αλλά πολύ γρήγορα αποκαθηλώθηκε και περιορίστηκε στο να παρίσταται στα τεστ φυσικής αντοχής των διαιτητών, και να συμμετέχει στην εκπαίδευσή τους.

Από τον Μάιο του 2005 που έγινε παρατηρητής διαιτησίας μέχρι σήμερα, ο Χιου Ντάλας αναρριχήθηκε ψηλά στην Ιεραρχία της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA. Μάλιστα από τον Ιούνιο του 2009 ως τον Νοέμβριο του 2010, ήταν υπεύθυνος διαιτησίας και στην Σκωτσέζικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέχρι που η Καθολική Εκκλησία της Σκωτίας απαίτησε την απομάκρυνσή του μετά από ένα «χυδαίο» mail του  που αναφερόταν στον Πάπα.

Παρότι στο δεν ελήφθη κάποια τελεσίδικη απόφαση στο προσυμβούλιο της Πέμπτης, όλα δείχνουν ότι η ΕΠΟ «ψάχνει» τη συνταγή ενός διαζυγίου «κοινής συναίνεσης», σε συμφωνία την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία