Η «άγρια» νύχτα στην ΕΠΟ μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου

ÓÕÓÊÅØÇ ÔÇÓ ÅÐÏ, ÓÏÕÐÅÑ ËÉÃÊÁ ÊÁÉ FOOTBALL LEAGUE

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου να ακυρώσει τις εκλογές της ΕΠΟ και να ορίσει προσωρινή διοίκηση δεν ήταν αναμενόμενη ούτε από την αντιπολίτευση, ούτε από την ΕΠΟ, παρότι οι δύο προτεινόμενοι από την ομοσπονδία διαιτητές ψήφισαν υπέρ του να γίνει δεκτή η προσφυγή του κ. Μητρόπουλου.

Επίσης για τον κ. Μητρόπουλο ήταν μία «πύρρειος» νίκη, αφού ο ίδιος έμεινε εκτός της προσωρινής διοίκησης, ωστόσο ετοιμάζει την επόμενη κίνησή του.

Στην αντιπολίτευση υπήρχε παγωμάρα και εκνευρισμός διότι θεωρεί ότι είχε το καθαρό προβάδισμα σε περίπτωση που γίνονταν οι εκλογές.

Ωστόσομ και στην ΕΠΟ επικράτησε αναστάτωση αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης και μέχρι αργά το βράδυ. Εκφράστηκε αντίδραση προς τα μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Συγκεκριμένα αξιωματούχοι της ΕΠΟ έλεγαν προς τα μέλη του δικαστηρίου ότι η απόφαση είναι ενάντια στο καταστατικό της ΕΠΟ και της FIFA, ότι υπάρχει ήδη τηλεφωνική παρέμβαση από τη FIFA, που διαμαρτύρεται για την απόφαση, ότι δεν έχει δικαίωμα το Διαιτητικό Δικαστήριο να παύσει μια εκλεγμένη διοίκηση, ενώ τέλος ζητούσαν γνωμοδότηση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για το πώς πρέπει να πορευθεί η ομοσπονδία από εδώ και πέρα.

Όσον αφορά στη FIFA, δεδομένων και των δηλώσεων του Κωστάκη Κουτσοκούμνη, αλλά και του κλίματος που επικρατεί στα ενδιαφερόμενα μέρη, αναμένεται παρέμβασή της για ακύρωση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου, διορισμός προσωρινής διοίκησης από τη FIFA και τέλεση εκλογών με το προβλεπόμενο από το καταστατικό της ΕΠΟ σύστημα.

Τέλος, χθές υπήρξαν φωνές που ζητούσαν από τον Κοντονή να προχωρήσει σε τροπολογία προκειμένου οι εκλογές να γίνουν σύντομα και όπως προβλέπονται από το καταστατικό της ΕΠΟ.

Πηγή: www.soccerplus.gr