Η ΑΕΚ κατήγγειλε στη Δικαιοσύνη τους εισαγγελείς της ΕΠΟ!

700845_aek_olympiakos_kypello_ellados_iconpressdhmhtrhs_ntoyntoymhsepei_11-03-2015

Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τα επεισόδια του ΑΕΚ-Ολυμπιακός, που οδήγησαν στην διακοπή του αγώνα, κατέρριψε το κατηγορητήριο ως προς τους τραυματισμούς δύο αστυνομικών και δύο σεκιούριτι.

Παράλληλα, φανέρωσε την καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΚ σε βάρος των ποδοσφαιρικών Εισαγγελέων της ΕΠΟ, επειδή δεν εφάρμοσαν τον Πειθαρχικό Κώδικα για τις χειρονομίες των Περέιρα και Κασάμι.

Οσον αφορά τους τραυματισμούς των σεκιούριτι, η «Ενωση» παρουσίασε έγγραφο της εταιρίας σεκιούριτι που συνεργάζεται, στο οποίο αναφερόταν ότι κανένας υπάλληλός της δεν τραυματίστηκε στο ματς.

Αναφορικά με τους τραυματίες αστυνομικούς, που ήταν με πολιτικά στον αγωνιστικό χώρο την ώρα των επεισοδίων, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης κατέθεσε ότι οι αστυνομικοί δεν πήγαν στο ιατρείο του γηπέδου ως τραυματίες, αλλά επειδή πιέστηκαν από την ατμόσφαιρα και τα γεγονότα.

Οι τραυματισμοί των δύο αστυνομικών αναφέρονται στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή Καλογερόπουλο, όμως αποδίδονται στον Ταξίαρχο που ήταν υπεύθυνος για τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο γήπεδο.

Οπως ειπώθηκε στην διαδικασία, ο Ταξίαρχος έλαβε την ενημέρωση μέσω ασυρμάτου και πιθανόν υπήρξε παρανόηση.

Καταγγελία της ΑΕΚ κατά των ποδοσφαιρικών Εισαγγελέων

Αλλη μία σημαντική είδηση που προέκυψε από την απολογία της ΑΕΚ ήταν ότι η «Ενωση» έχει προχωρήσει σε καταγγελία κατά των ποδοσφαιρικών Εισαγγελέων, κ.κ. Πετρόπουλου και Καρρά, προς τον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, τον εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρο Ντογιάκο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, για στάση του στο θέμα της συμπεριφοράς των Βίτορ Περέιρα και Παϊτίμ Κασάμι.

«Πού είναι οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, ο κ. Πετρόπουλος και ο κ. Καρράς; Γιατί δεν άσκησαν πειθαρχική δίωξη στον Περέιρα και στον Κασάμι; Παρά άσκησαν στον Μελισσανίδη για μια δήλωση, την ώρα που έχει κριθεί από το δικαστήριό σας ότι ο Μελισσανίδης δεν έχει μετοχική σχέση με την ΑΕΚ. Η κίνηση αυτή δείχνει εμπάθεια, απρέπεια και παράβαση καθήκοντος. Αλλά όταν δεν μας συμφέρει, βασιλιάς εδώ στο Γουδή είναι ο «μουγγοθόδωρος»!

Εμείς σαν ΠΑΕ ΑΕΚ, έχουμε κάνει καταγγελία-αναφορά στον αθλητικό εισαγγελέα, κ. Σιμιτζόγλου, στον εισαγγελέα Εφετών, κ. Ντογιάκο και στον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Κοντονή, κατά των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων κ.κ. Πετρόπουλο και Καρρά για τη στάση που έχουν κρατήσει. Στείλαμε έναν τεράστιο φάκελο με όλα τα δημοσιεύματα, ακόμα και του πορτογαλικού Τύπου που κατακεραυνώνουν τον Περέιρα», ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου, στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Πηγή: www.soccerplus.gr