Αίτημα στον Εισαγγελέα για μετεγκατάσταση των δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ!

panagopoulos

Αίτημα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ, Κ. Σιμιτζόγλου, με το οποίο ζητεί «την μετεγκατάσταση όλων των οργάνων αθλητικής δικαιοσύνης από την ΕΠΟ σε χώρους της Πολιτείας», με αφορμή «την πρόσφατη δολοφονική επίθεση εις βάρος του συναδέλφου κ. ΛΙΒΑ σε συνδυασμό τόσο με την από 26-4-2010 δολοφονική επίθεση αγνώστων εναντίον  μου μέσα στον χώρο των γραφείων της ΕΠΟ , όσο και με δεκάδες άλλες επιθέσεις εναντίον διαιτητών, δημοσιογράφων και παραγόντων» ζητεί ο δικηγόρος αθλητικού δικαίου και αντιπρόεδρος του ΙΔΕΑΔ, Γιώργος Παναγόπουλος.

Το αίτημα του κ. Παναγόπουλου που κοινοποιείται στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, στον υφυπουργό Αθλητισμού και στους Τακτικούς Δικαστές –μέλη Επιτροπών της ΕΠΟ και φέρνει στη δημοσιότητα το Soccerplus, αναφέρει τα εξής:

Κύριε Εισαγγελεύ,

Με την παρούσα και με αφορμή την πρόσφατη δολοφονική επίθεση εις βάρος του συναδέλφου κ. ΛΙΒΑ σε συνδυασμό τόσο με την από 26-4-2010 δολοφονική επίθεση αγνώστων εναντίον  μου μέσα στον χώρο των γραφείων της ΕΠΟ , όσο και με δεκάδες άλλες επιθέσεις εναντίον διαιτητών ,δημοσιογράφων και παραγόντων, σας ζητώ επειγόντως να εισηγηθείτε αρμοδίως την μετεγκατάσταση όλων των οργάνων αθλητικής δικαιοσύνης από την ΕΠΟ σε χώρους της Πολιτείας ,ενεργοποιώντας την διάταξη του άρθρου  του ν.2725/99.

Επειδή είναι προφανέστατο  ότι δεν θα  αργήσουν να συμβούν και άλλα παρόμοια γεγονότα , ενδεχομένως και στους χώρους  όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της ΕΠΟ ,όπου άλλωστε όχι μόνο δεν υπάρχει αστυνομική παρουσία ,αλλά ούτε καν φύλαξη από security.

Επειδή προσωπικά στοχοποιούμαι ως πληρεξούσιος δικηγόρος ποδοσφαιριστών καθημερινά από έντυπα, ομάδες ,παράγοντες και δυστυχώς δικηγόρους (μέσω μάλιστα εξωδίκου τους με απειλητικά υπονοούμενα!), που πρόσφατα χειροδίκησαν χωρίς καμία συνέπεια κατά συναδέλφου εντός του χώρου της ΕΠΟ!

ΣΑΣ ΖΗΤΩ

1.      Να εισηγηθείτε και στον Υφυπουργό Αθλητισμού και στα αρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με τους συναδέλφους  σας ,που στελεχώνουν τα όργανα της ΕΠΟ για σοβαρούς λόγους ασφαλείας ,τάξεως και προστασίας

2.      Να  απαιτήσετε μέχρι να γίνει δεκτή η εισήγησή σας, την  πλήρη φύλαξη των γραφείων της ΕΠΟ και ειδικά την παρουσία αστυνομικών κατά τις ώρες συνεδριάσεων των Επιτροπών

Ο αιτών  δικηγόρος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: www.soccerplus.gr